- Sputnik Србија, 1920
Специјална операција у Украјини
Све о специјалној војној операцији Русије за демилитаризацију и денацификацију Украјине.

Украјина не престаје да провоцира: Два пројектила експлодирала у близини Запорошке нуклеарке

© Sputnik / Константин Михальчевский / Уђи у базу фотографијаНапад на Запорошку нуклеарну електрану
Напад на Запорошку нуклеарну електрану - Sputnik Србија, 1920, 29.08.2022
Пратите нас
Кијев наставља да гранатира Запорошку нуклеарну електрану и град Енергодар – два пројектила која је испалила украјинска артиљерија експлодирала су у непосредној близини периметра нуклеарке, саопштило је Министарство одбране Русије.
Мобилна апликација Sputnik на српском језику - Sputnik Србија
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

„Кијевски режим наставља провокације како би изазвао техногену катастрофу у Запорошкој нуклеарки. Украјинска војска је 28. августа користила беспилотну летелицу за напад на територију нуклеарне електране. Украјински јуришни дрон је оборен ватром из малокалибарског оружја док се приближавао специјалном објекту №1, у којем се складишти нуклеарно гориво америчке производње и и чврсти радиоактивни отпад“, саопштила је руска војска.

Како је прецизирано, дрон који је оборила руска војска пао је на кров специјалног објекта №1 , али је избегнута озбиљна штета и жртве.
Поред тога, украјинска војска не престаје да гранатира Енергодар који се налази у близини Запорошке нуклеарке.
„У току протеклог дана украјинска артиљерија је испалила осам пројектила великог калибра на стамбена насеља града. Има рањених међу цивилима. Два пројектила су експлодирала у непосредној близини периметра нуклеарне електране“, додаје руска војска.
Запорошка нуклеарна електрана налази се на левој обали Дњепра. То је највећа нуклеарна електрана у Европи по броју блокова и капацитету. Од марта је под контролом руске војске. Украјинска војска редовно гранатира град Енергодар и територију нуклеарке.
Запорошка атомска централа под контролом руске војске - Sputnik Србија, 1920, 29.08.2022
Специјална операција у Украјини
Међународни тим на путу ка Запорошкој нуклеарки, могуће провокације Кијева
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала