- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Соломонска острва свим земљама блокирала улаз у луке

CC BY 2.0 / Flickr/Department of Foreign Affairs and Trade / Соломонска острва у Тихом океану
Соломонска острва у Тихом океану - Sputnik Србија, 1920, 30.08.2022
Пратите нас
Влада Соломонских острва саопштила је да је затражила од свих партнерских земаља да обуставе планиране поморске посете или патроле, док не успостави ревидиране процедуре за посете лукама у тој земљи.
Мобилна апликација Sputnik на српском језику - Sputnik Србија
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

У писаном саопштењу послатом Ројтерсу, кабинет премијера Соломонских острва Манесеха Согавареа навела је да жели да изгради државне капацитете за надзор над ексклузивним економским зонама те пацифичке острвске државе.
Власти Соломонских острва саопштиле су раније Сједињеним Америчким Државама да уводе мораторијум на улазак бродова у њихове луке, навела је данас амбасада САД у Канбери.
"САД су 29. августа примиле званично обавештење од владе Соломонових острва у вези са мораторијумом на све поморске посете, док се постојећи протоколи ажурирају", наводи се у саопштењу амбасаде.
Соломонска острва имају напете односе са САД и њиховим савезницима од склапања безбедносног пакта са Кином у априлу, наводи британска агенција.
Прошле недеље, пловилу обалске страже Сједињених Америчких Држава онемогућено је да уђе у луку на Соломонским острвима због рутинског посла, пошто острвске власти нису одговориле на захтев за допуну горива и снабдевање, саопштио је амерички званичник британској агенцији.
О томе како су чак и Соломонска острва изнервирала Америку говорио је недавно и Душан Пророковић у ауторској емисији „Пророк“:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала