Кошаркашка лопта - Sputnik Србија, 1920
Евробаскет 2022
Европско првенство у кошарци 2022. године игра се у четири државе и пет градова, а репрезентација Србије је један од водећих кандидата за висок пласман. Сва дешавања са смотре најбољих кошаркашких селекција Старог континента пратите уз Спутњик спорт.

„Ми око Новака као мала деца“ – српска левица о сусрету са Ђоковићем

© Фото : ФИБАМарко Гудурић
Марко Гудурић - Sputnik Србија, 1920, 30.08.2022
Пратите нас
Кошаркаш репрезентације Србије Марко Гудурић изјавио је да је атмосфера у екипи уочи старта Европског првенства сјајна и да сви играчи знају своје улоге.
Мобилна апликација Sputnik на српском језику - Sputnik Србија
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

„Сјајна атмосфера, сви се добро слажемо, стварно је тако. Играчи знају своје улоге, верујемо селектору, спремни смо да се „жртвујемо“ један за другог. Свако зна шта му је посао, знамо ко су лидери екипе“, изјавио је Гудурић.
Србија и Турска - Sputnik Србија, 1920, 30.08.2022
Евробаскет 2022
Евробаскет уз Спутњик спорт!
Евидентно је да су лидери тима Никола Јокић и Василије Мицић, а кошаркаш Фенербахчеа истакао је да је сваки тренинг са Јокићем злата вредан.
„Сви знају да је Никола лидер. Поред њега, ту је и Васа. Калинић много значи овој екипи, и да не идемо сад даље. Са Николом је прелагано играти. Чини нас све много бољима. Трудим се да уживам с њим на тренинзима сваки дан, кад смо заједно у екипи“, рекао је бивши бек Црвене звезде.
Све вести са Евробаскета пратите у нашем специјалу.
Говорио је Гудурић и о својој улози у тиму.
„Моја улога је слична оној коју сам имао у Фенербахчеу. Немам проблем да радим шта је потребно екипи. Да шутирам, креирам, играм одбрану или и једно и друго. Већина играча то има у екипи, зато смо и добри. Некад волим да уђем с клупе, кад су екипе у бонусу“, поручио је српски кошаркаш.
Осврнуо се Марко Гудурић и на посету најбољег тенисера Србије Новака Ђоковића, који је гледао тријумф над Турском (79:72) у квалификацијама за Светско првенство, а потом се дружио са екипом.

„Био је Ноле. Задржали смо га сат и по, два у хотелу. Сви смо били као мала деца. Питања су била око припрема, опоравка, тениса, кошарке. Скоро два сата смо причали. Сигуран сам да је свима пуно значило што је Ноле био са нама и поделио тајне“, закључио је Гудурић.

Србија ће се такмичити у Д групи у Прагу, а турнир ће почети 2. септембра утакмицом против Холандије 2. септембра (21.00).
Потом су на реду утакмице против домаћина Чешке 3. септембра (17.30), Финске 5. септембра (21.00), Израела 6. септембра (21.00) и Пољске 8. септембра (21.00).
Светислав Кари Пешић - Sputnik Србија, 1920, 30.08.2022
Евробаскет 2022
Пешић најавио објављивање списка путника за Евробаскет и упутио критике организаторима /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала