- Sputnik Србија, 1920
Специјална операција у Украјини
Све о специјалној војној операцији Русије за демилитаризацију и денацификацију Украјине.

Како заобићи санкције Русији: Пут води америчке компаније преко Турске

CC0 / Unsplash/Medhat Dawoud / Лого компаније ”Епл”
Лого  компаније ”Епл” - Sputnik Србија, 1920, 30.08.2022
Пратите нас
Америчке компаније које су напустиле руско тржиште због ситуације у Украјини траже начин да тајно, преко Турске, тргују са Русијом, пише турски лист „Јени Сафак“ позивајући се на локалне пословне кругове.
Мобилна апликација Sputnik на српском језику - Sputnik Србија
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

„Многе америчке компаније које желе да заобиђу санкције, које је Запад увео Русији, предлажу турским компанијама да заједнички раде у замену за одређени проценат. Пословни људи са којима смо разговарали констатовали су да се последњих месеци повећао број таквих предлога“, наводи се у чланку.
Такође се наводи да америчке компаније које купују робу из Русије раде преко Турске и Дубаија.
Многе међународне компаније са седиштем у САД мобилисале су своје ћерке компаније основане у слободној зони у Дубаију, наводи лист и додаје да америчке фирме прибегавају таквом пословању да би покрили губитке на руском тржишту.
Ради се о роби широког спектра: од сировина до житарица, гвожђа, челика и ђубрива.
У чланку се подсећа да је потпредседник америчке Привредне коморе Мајрон Брилијант у марту, након почетка специјалне операције Русије у Украјини, посетио Турску и састао се и са званичницима и са бизнисменима.
„Амбасадор САД у Анкари Џеф Флејк је, коментаришући посету, рекао да је 5.000 америчких компанија које се спремају да напусте Русију навело као своју адресу – Турску. Америчке компаније које покушавају да искористе добре односе Турске и Русије такође желе да извуку користи и из ефикасних логистичких капацитета турских компанија у региону“, наводи лист.
Подсетимо, након што је Русија почела специјалну војну операцију у Украјини, Запад је увео Русији санкције без преседана а многе компаније са Запада су напустиле руско тржиште.
Руска Државна дума у Улици Охотни рјад - Sputnik Србија, 1920, 09.08.2022
РУСИЈА
Володин: Америка и ЕУ су саме себе поклопиле, стране компаније су остале у Русији
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала