- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Кремљ: Ирационални поступци Брисела у сфери енергетике, цену плаћају грађани ЕУ, а зарађује Америка

© Sputnik / Михаил ВоскресенскийПоглед на московски Кремљ
Поглед на московски Кремљ - Sputnik Србија, 1920, 30.08.2022
Пратите нас
Портпарол Кремља Дмитриј Песков рекао је да ЕУ показује апсолутно одсуство разума и испољава наступе мржње према Русији а да ће цену за све то платити обични грађани, док ће на добитку бити америчке компаније.
Мобилна апликација Sputnik на српском језику - Sputnik Србија
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

„Корак по корак, нажалост, Брисел и европске престонице појединачно показују апсолутно одсуство разума. То се односи и на наступе антируских расположења, готово мржње према нашој земљи, на апсолутно ирационалне и чак апсурдне поступке у енергетској сфери за које ће цену платити обични грађани ЕУ, Британије“, рекао је Песков и додао то омогућава америчким компанијама да добро зараде.

О „Северном току“

Песков каже да нема никаквих проблема када је реч о испорукама руског гаса у Европу преко „Северног тока“, изузев технолошких.
„Постоје гаранције да ништа не спречава испоруке гаса изузев технолошких проблема изазваних санкцијама. Русија је била и остаје спремна да испуњава своје обавезе. Европске земље, Канада, САД, Велика Британија су увеле санкције против Русије које онемогућавају да се обавља редован сервис и ремонт, нити да се да се правно реши питање враћања елемената агрегата на место где се користе. Других препрека нема када је реч о испуњавању обавеза од стране Русије“, рекао је Песков.
Испорука гаса преко овог гасовода биће обустављена од 31. августа до 2. аептембра због редовних радова на компресорској станици „Портова“.
Он је додао да је ситуација са турбинама „Северног тока“ изазвана ирационалним поступцима власти ЕУ а цену ће платити обични грађани Европе.
Од 27. јула „Северни ток“ ради са 20 одсто капацитета због обуставе рада неколико гасних турбина. Једна од њих коју је у Канади направила компанија „Сименс енерџи“ била је послата у Монтреал на ремонт. Због санкција које је Отава увела против Москве, произвођач је у почетку одбијао да врати опрему у Немачку, али је након бројних захтева Немачке ипак одлучио да их врати. „Гаспром“ је 25. јула саопштио да је принудно обустављен рад још једне турбине на компресорској станици „Портова“. Тренутно је у радном стању остала само једна турбина.
Изградња гасовода Северни ток 2 у Немачкој - Sputnik Србија, 1920, 28.08.2022
РУСИЈА
„Блумберг“: Русија може да заврне Европи гас на годину дана, а да не осети негативне последице
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала