- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Серена продужила „последњи плес“ /фото/

© AP Photo / Timothy D. EasleyТенисерка Серена Вилијамс
Тенисерка Серена Вилијамс - Sputnik Србија, 1920, 30.08.2022
Пратите нас
Американка Серена Вилијамс, која има 40 година и која ће по свему судећи после УС Опена одлучити да стави тачку на пребогату каријеру у којој је освојила чак 23 Гренд слем трофеја, победила је Црногорку Данку Ковинић - 6:3, 6:3 на старту УС Опена.
Мобилна апликација Sputnik на српском језику - Sputnik Србија
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

Бројни тениски стручњаци и навијачи сматрају да је ово Серенин „последњи плес“, иако још нема званичне потврде од Американке, али она за сада иде по плану и програму у Њујорку.
Демонстрирала је силу против Црногорке, упркос чињеници да има 40 година. Серени је било потребно нешто више од 100 минута тениса на централном терену "Артур Еш" да елиминише Данку Ковинић и пласира се у другог коло Отвореног првенства Америке.
Прави ролекостер брејкова виђен је у првом сету - чак пет! Серена је одлично отворила сусрет и експресно је повела 2:0 у гемовима, али је у трећем дозволила Црногорки да "поништи" брејк и врати се у меч.
Нанизала је црногорска тенисерка од уводног заостатка (2:0) три гема и повела са 3:2 Ипак, већ у шестом долази до рибрејка Серене и новог изједначења.
Кључну „крађу“ сервиса Американка је направила у осмом гему, после којег је повела 5:3, да би затим на сопствени сервис морала да брани четири брејк лопте, а искористила је другу сет лопту и добила први сет (6:3).
За разлику од првог сета у којем је на терену виђена навероватна драма и „киша“ брејкова у другом само два. И то оба за Американку.
У петом и деветом гему је искусна Серена успевала да отме противници сервис, да слави 6:3 рутински и пласира се у друго коло УС Опена, где је чека Естонка Анет Контавејт, која је била успешнија од Румунке Жаклин Адине Кристијан резултатом 6:3, 6:0.
Стефанос Циципас - Sputnik Србија, 1920, 30.08.2022
СПОРТ
Шок на старту УС Опена – квалификант послао Циципаса кући
Данил Медведев - Sputnik Србија, 1920, 29.08.2022
СПОРТ
Медведев испрашио „Американца“ усред Њујорка!
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 29.08.2022
СПОРТ
Протест у Њујорку због Ђоковића: „Зашто?“ /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала