- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Сензација у Америци: Три Гренд слем шампионке поражене на старту УС Опена

© AP Photo / Gerald HerbertЈелена Рибакина
Јелена Рибакина - Sputnik Србија, 1920, 31.08.2022
Пратите нас
Јелена Рибакина, руска тенисерка која игра под заставом Казахстана, после освајања Вимблдона у изузетно лошој је форми, а то је доказао и пораз у првом колу УС Опена од Кларе Бурел из Француске резулатом 6:4, 6:4. Још већи шок на старту турнира приредила је Ема Радукану, актуелна шампионка која је у првом колу изгубила од Ализ Корне са 6:3, 6:3.
Мобилна апликација Sputnik на српском језику - Sputnik Србија
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

На самом старту УС Опена у женском синглу догодило се неколико великих изненађења и елиминације фаворита.
Јелена Рибакина као актуелна шампионка Вимблдона требало је да има релативно лак задатак против Кларе Бурел јер је Француксиња тек 131. на свету и стигла је у главни жреб преко квалификација.
Разлика у квалитету најбоље се огледала у сервису који је код Францускиње био изузетно слаб, али је највеће изненађење што Рибакина није успевала да га нападне.
Стекла је сигурност на тај начин Бурел и прва дошла до брејка, да би се Рибакина вратила и одузела сервис ривалки у наредном гему.
Ипак, наставила је шампинка Вимблдона да се брани, а сваку прилику користила је Францускиња која је са пуно самопоуздања ушла и у други сет.
Рибакина је пропустила две брејк лопте у другом сету и након тога није стварала шансе које би потенцијално могле да доведу до преокрета.
Није то био једини шок у првом колу женског сингла јер је можда и већи приредила Ема Радукану која је елиминисана од Ализ Корне, такође Францускиње.
Актуелна шампионка УС Опена стигла је у Њујорк како би бранила титулу, али се лоша серија пораза само наставила и онда је такмичење завршила у првом рунди без добијеног сета.
Фестивал брекјова приредиле су Радукану и Корне. У првом сету Францускиња је три пута одузела сервис Британки, док је Ема направила два брејка.
У другом сету Радукану је четири пута изгубила свој сервис наспрам два направљена брејка.
Иако се очекивало да би могла да се врати у стару форму, Наоми Осака, двострука шампионка УС Опена, такође је елиминисала на старту турнира од Данијел Колинс , америчке тенисерке, резултатом 6:7, 3:6.
Американка је тренутно у бољој форми, али њен тенис није ни близу Осакином из најбољијх дана.
Међутим, Јапанка није више иста и упркос очекивањима ни њу нећемо гледати у наставку УС Опена.
Душан Лајовић - Sputnik Србија, 1920, 31.08.2022
СПОРТ
Србија и Русија са представником мање у Америци, Надал препустио сет аутсајдеру
 Ласло Ђере - Sputnik Србија, 1920, 30.08.2022
СПОРТ
Ђере испао од Руса на старту УС Опена
Миомир Кецмановић - Sputnik Србија, 1920, 30.08.2022
СПОРТ
Кецмановић после преокрета до другог кола УС Опена
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала