- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Конференција на Кавказу: Осуђујемо покушај Запада да кризу на Косову искористи за антируску кампању

© Sputnik / Антон Денисов / Уђи у базу фотографијаНовојерусалимски манастир Руске православне цркве након потпуне рестаурације у граду Истри, Москва.
Новојерусалимски манастир Руске православне цркве након потпуне рестаурације у граду Истри, Москва. - Sputnik Србија, 1920, 31.08.2022
Пратите нас
У Владикавказу је одржана међународна конференција „Међуверски дијалог као основа мира на Балкану“ а у завршној резолуцији учесници су осудили покушаје Запада да искористе кризу на Косову као повод за антируску кампању.
Мобилна апликација Sputnik на српском језику - Sputnik Србија
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

„Осуђујемо покушаје западних земаља да искористе сложену ситуацију на Косову као повод за антируску кампању и сукобљавање Русије и држава исламског света. Русија се залаже за заштиту свих традиционалних религија, али је категорички против хегемоније САД и њихових сателита који желе да свом политичком диктату потчине суверене народе и наметну им систем искривљених и, суштински, сатанистичких вредности“, наводи се у завршном документу.

Организатори дводневне конференције (29. и 30. августа) су Координациони центар муслимана Северног Кавказа и Фонд подршке исламске културе, науке и образовања.
Учествовали су представници муслиманских организација РФ, РПЦ и других верских организација из Русије, као и гости из Србије, Саудијске Арабије, Уједињених Арапских Емирата и други.
Светска исламска лига подржала је конференцију и иницијативу с циљем да се превазиђу проблеми на Балкану.
Представник Лиге у Москви пренео је учесницима поруку генералног секретара организације Мохамеда бин Абделкарима ал Исе да је најбољи пут за то дијалог на Балкану с циљем смањења напетости.
Храм свих религија у Казању - Sputnik Србија, 1920, 29.08.2022
РУСИЈА
Велики међурелигиозни дијалог у Владикавказу окупља више од 100 учесника
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала