- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Песков: Обустава рада „Северног тока“ је последица европских санкција

© AP Photo / Bernd ThissenТурбина за гасовод "Северни ток" у компанији "Сименс" у Немачкој
Турбина за гасовод Северни ток у компанији Сименс у Немачкој - Sputnik Србија, 1920, 31.08.2022
Пратите нас
Обуставу рада гасовода „Северни ток“ су изавали Европљани својим санкцијама, изјавио је портпарол Кремља Дмитриј Песков.
Мобилна апликација Sputnik на српском језику - Sputnik Србија
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

„Видели смо саопштење 'Гаспрома' да је 'Северни ток' заустављен на неколико дана. Знате да тамо ради само једна турбина. Постоје обавезни радови који се морају обавити у одређеном року. Постоје проблеми у реализацији тих прописаних радова, што је 'Гаспром', такође, у више наврата објашњавао. Као прво, ради једна турбина. Свим осталим турбинама је потребан ремонт, или су ремонтоване, али не могу да буду монтиране и пуштене у рад, јер нису правно регистроване“, рекао је Песков новинарима.
Он је навео да се сервисирање турбина реализује у складу с британским правом.
„За то је задужено одељење компаније 'Сименс' које се налази у Великој Британији и бави се америчком опремом. Знамо за санкције Велике Британије против наше земље. Без потребних правних гаранција да те санкције неће важити за турбине немогуће је било шта радити с њима, односно, до ове ситуације су довели Европљани, њихове санкције“, рекао је Песков.
Портпарол Кремља је додао да руска страна и „Гаспром“ остају привржени својим уговорним обавезама, али да сада не могу да их испуњавају због ограничења и санкција које су увеле и Европска унија, и Велика Британија, и друге земље.
Цеви гасовода Северни ток 2 - Sputnik Србија, 1920, 31.08.2022
РУСИЈА
„Гаспром“: „Северни ток“ обуставља рад на три дана због планског ремонта; расту цене гаса
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала