- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Надал годинама руши начела, а сада се правда: „Немам другачији третман“

© AFP 2023 / DYLAN BUELLРафаел Надал
Рафаел Надал - Sputnik Србија, 1920, 31.08.2022
Пратите нас
Рафаел Надал, шпански тенисер, пласирао се у друго коло УС Опена након што је савладао Ринкија Хичикату, а током меча Рафа је поново у неколико наврата био на ивици прекорачења времена код припреме за сервис. После меча новинар је упитао Шпанца да ли за њега важе другачија правила, на шта је Надал реаговао осмехом.
Мобилна апликација Sputnik на српском језику - Sputnik Србија
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

Распложен после победе стигао је Рафаел Надал на конференцију за медије, а ту га је сачекао хладан туш односно питање везано за одуговлачење између поена са којим Шпанац редовно има проблем.
Новинар му је указао на изјаву Џона Мекинроа који је током четвртифналног меча на Ролан Гаросу Надала и Новака Ђоковића оштро критиковао Шпанца због прекорачења дозвољеног времена.
„Мислим да је то шала. Током целе своје каријере добио сам толико упозорења, никада за ломљење рекета или тако нешто, већ баш за тих 25 секунди. Знојим се много, имам тај проблем. Већ неколико година нам скупљачи лоптица не додају пешкире, морате да идете на другу страну терена да га узмете када то учиним знам да ћу имати проблем и да ће трајати дуже. Немам протекцију код судија, само се више знојим“, правдао се Надал.
„Сат поново... Зар не би требало да имају 15 секунди за други сервис? Десет, нешто? Ево, судија тек сад каже. Надал то игнорише. Можда би требало и одузимати поен за то прекорачење. Време је истекло неколико пута и судија се није огласио. Или поштујте правило, или га укините. Ово је смејурија“, гласила је тадашња изјава Мекинроа.
Новинар је потом упитао Надала да ли због знојења треба да има другачија правила односно протекцију.
„Не, не. Нисам то рекао. Поштујем правила. Уколико прекорачим тих 25 секунди увек добијем упозорење. Немам другачији третман код судија. Не знам зашто је Мекинро изјавио тако нешто, мораћу да поразговарам са њим касније“, уз осмех је закључио Надал.
Шпанац се није превише забринуо због ових опаски и расположен је и завршио конференцију. У другом колу УС Опена Надал се састаје са Фабиом Фоњинијем.
Јелена Рибакина - Sputnik Србија, 1920, 31.08.2022
СПОРТ
Сензација у Америци: Три Гренд слем шампионке поражене на старту УС Опена
Душан Лајовић - Sputnik Србија, 1920, 31.08.2022
СПОРТ
Србија и Русија са представником мање у Америци, Надал препустио сет аутсајдеру
 Ласло Ђере - Sputnik Србија, 1920, 30.08.2022
СПОРТ
Ђере испао од Руса на старту УС Опена
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала