- Sputnik Србија, 1920, 19.07.2021
Подкаст
Спутњик вам представља своју аудио и видео продукцију. Ауторске емисије, ексклузивни интервјуи, анализе горућих питања, репортаже…

Крај једне епохе: Шта је оставио у наслеђе Михаил Горбачов | Свет са Спутњиком

© Sputnik / Юрий СомовМихаил Горбачов током посете Југославији, сусрет са Лазаром Мојсовим
Михаил Горбачов током посете Југославији, сусрет са Лазаром Мојсовим - Sputnik Србија, 1920, 31.08.2022
Пратите нас
У Русији оспораван, на Западу уздизан у небеса – преминуо је први и последњи председник Совјетског Савеза Михаил Горбачов.
Горбачов је покренуо гласност и перестројку, допринео окончању Хладног рата и веровао да ће се рушењем Берлинског зида коначно десити помирење са Западом, наивно прихвативши усмене гаранције да се НАТО неће ширити на исток.
О виђењу његове историјске заоставштине на Западу најбоље сведочи чињеница да амерички председник Џозеф Бајден, као и европски лидери, у јеку најчешће конфронтације с Русијом за Горбачова имају само речи хвале. У Русији често умеју да кажу да су његове грешке изазвале ланчану реакцију и довеле до распада СССР-а, што је опет имало негативне последице за положај руског становништва на постсовјетском простору.
Какво је наслеђе оставио Горбачов? Како је Запад само на речима прихватио његову пружену руку? Шта је Горбачов говорио о Украјини и новијем развоју догађаја? Које су поуке из његових грешака извукли руски политичари? О животу и делу Горбачова у данашњој емисији говоре новинари Бранко Влаховић и Ђуро Билбија, дугогодишњи дописници српских медија из Москве, и адвокат Горан Петронијевић.
Емисија „Свет са Спутњиком“ бави се горућим темама из широког спектра друштвеног и политичког живота. Води је Тања Трикић, а заједнички је реализују Спутњик и Радио Новости. Емитује се средом.
Крај једне епохе: Шта је оставио у наслеђе Михаил Горбачов | Свет са Спутњиком
Мобилна апликација Sputnik на српском језику - Sputnik Србија
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала