- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Српкиња заблистала у Америци – заказан дуел са руском шампионком

© AFP 2023 / ADRIAN DENNISАлександра Крунић
Александра Крунић - Sputnik Србија, 1920, 01.09.2022
Пратите нас
Српска тенисерка Александра Крунић направила је сензацију и пласирала се у треће коло УС Опена након што је савладала Чехињу Барбору Крејчикову резултатом 2:6, 6:4, 6:2.
Мобилна апликација Sputnik на српском језику - Sputnik Србија
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

Крејчикова је у дуел ушла као 20. носилац на турниру и била је фаворит, али је Александра након првог сета играла фантастично.
Није се Крунићева повукла пред боље рангираном противницом која је прошле године освојила Ролан Гарос већ јој је „показала зубе“ и храбро кренула у офанзиву.
Чврстина је била присутна на обе стране, али је у кључном тренутку у петом гему другог сета Крунићева искористила другу брејк лопту.
У трећем сету Српкиња је допустила противници да јој једном одузме сервис, али је она направила три брејка и режирала потпуни преокрет за пласман у треће коло.
Сјајна Александра препознавала је тренутке када да изађе на мрежу и неке поене решавала тако лако, као да је са друге стране мреже нека много слабија противница.
Крунићева ће на ВТА листи бити боља за 22 позиције односно биће 74. тенисерка света, а пласман би могао још да скочи након трећег кола у ком је чека руска тенисерка Људмила Самсонова.
Рускиња је савладала прошлогодишњу финалисткињу Лејлу Фернандес резултатом 6:3, 7:6, а у Њујорк је стигла после освајања титула у Клинвленду и Вашингтону.
Самсонова је у сјајној форми, али је српска тенисерка прошле године већ показала да зна како да је победи током квалификација за Ролан Гарос.
У конкуренцији женског сингла велики успех направила је и Серена Вилијамс која је елиминисала другу тенисерку света Анет Контавејт резултатом 7:6, 2:6, 6:2.
Прослављена Американка најавила је да на УС Опену игра свој последњи турнир у каријери, али то јој је очигледно дало мотивацију да се још увек не преда тако лако.
Све вести са Евробаскета пратите у нашем специјалу.
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 31.08.2022
СПОРТ
Зашто Новак иде у Тел Авив? Постоји виши циљ, а није Гренд слем
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала