- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Зашто Новак иде у Тел Авив? Постоји виши циљ, а није Гренд слем

© AFP 2023 / BEHROUZ MEHRIНовак Ђоковић
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 31.08.2022
Пратите нас
Новак Ђоковић, српски тенисер, на свом званичном сајту објавио је распоред на коме поред Лејвер купа стоје и турнир у Тел Авиву, али и Мастерс у Паризу. Ђоковићу су потребни турнири како би прикупио бодове и избегао калкулисање пред Завршни Мастерс у Торину.
Мобилна апликација Sputnik на српском језику - Sputnik Србија
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

Новаку Ђоковићу ове сезоне није било дозвољено да игра на Аустралијан и УС Опену што му је дирeктно утицало на пласман и бодове на АТП листи на којој је тренутно шести рекет света.
С обзиром на то да је почео последњи Гренд слем у сезони, неизвесно је на ком ће месту српски ас бити када се тај турнир заврши, јер његов пласман зависи од осталих тенисера и тога до ког кола они стигну.
Изненађујућа вест била је да ће Новак играти на турниру у Тел Авиву који је последњи пут одржан 1996. године, али српски ас има више разлога због ког путује на турнир 250 серије.
Иако је Ђоковић јасно ставио до знања да му је циљ да освоји што више Гренд слемова и да неће трошити енергију на многе турнире већ ће их категорисати, остао је ускраћен за наступ на два Гренд слема што би могло да доведе и његову форму у питање.
Приоритети су постављени, али не у складу са свим непријатностима које су задесиле Новака и због тога да би остао у форми бившем броју један требају турнири пред крај сезоне.
С обзиром да би на УС Опену било потребно да се десе многа и велика изненађења да би Новак испао из Топ 20 то се готово сигурно неће догодити, али српски ас мора да осигура бар нешто мало бодова како не би морао да калкулише.
Новаку је важно да остане бар у првих 20 тенисера света како би могао да учествује на Завршном Мастерсу у Торину који му је такође веома важан турнир у каријери.
На том Мастерсу који се игра од 13. до 20. новембра учествује осморица најбољих тенисера који су та места обезбедила током АТП трке која траје од почетка сезоне, а у случају да Новак није у првих осам важно је да заузима једну од првих 20 позиција која му такође гарантује учешће.
Због тога Тел Авив није лоше место и добра је прилика за Новака да сакупи бодове, а у прилог му иде и то што се игра на бетону, подлози на којој је изузетно успешан.
Турнир у Израелу игра се од 26. септембра до другог октобра, а на обнову се чекало чак 26 година. Требало је да буде одржан и 2014. године, али се догодио сукоб Израела и Палестине.
Непосредно пред одлазак у Тел Авив Ђоковић је изаћи на терен у Лоноду где је одржава ревилани турнир Лејвер куп од 23. до 25. септембра.
Ипак, пре него што крене на турнире Новака чека важан задатак са Дејвис куп репрезентацијом Србије јер се групна фаза такмичења против Шпаније, Канаде и Јужне Кореје игра од 13. до 18. септембра.
Важна ставка у календару је и Мастерс у Паризу који се игра пред Завршни Мастерс у Торину где ће Новак моћи да избруси крајњу форму.
Турнир хиљаду серије игра се у престоници Француске од 31. октобра до шестог новембра, а Новак брани трофеј.
Иако би било лепше да у јесењи део сезоне Ђоковић уђе са сликом из Њујорка, због забране уласка у земљу невакцинисаним странцима међу којима је и српски ас, ту сцену нећемо гледати.
Рафаел Надал - Sputnik Србија, 1920, 31.08.2022
СПОРТ
Надал годинама руши начела, а сада се правда: „Немам другачији третман“
Јелена Рибакина - Sputnik Србија, 1920, 31.08.2022
СПОРТ
Сензација у Америци: Три Гренд слем шампионке поражене на старту УС Опена
Душан Лајовић - Sputnik Србија, 1920, 31.08.2022
СПОРТ
Србија и Русија са представником мање у Америци, Надал препустио сет аутсајдеру
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала