- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

Билчик: Црна Гора стопирана на европском путу

© Sputnik / Александар МилачићЗаставе Црне Горе и ЕУ
Заставе Црне Горе и ЕУ - Sputnik Србија, 1920, 01.09.2022
Пратите нас
Председавајући делегације Европског парламента за сарадњу са Црном Гором Владимир Билчик упозорио је Црну Гору да политичари морају мање да мисле о себи и да, ако се настави политичка криза и институције не прораде, уколико Уставни суд не буде одблокиран, мораће да се постави питање да ли Црна Гора има европских капацитета.
Упозорио је да је Црна Гора тренутно стопирана на европском путу.
Он је рекао да међународни партнери могу да помогну Црној Гори да реши политичку и институционалну кризу, али не могу да доносе одлуке уместо њих.
Билчик је упозорио да је Црна Гора, некадашњи предводник интеграција, тренутно стопирана на европском путу, али да излаз и одлуке мора доносити сама.
„Међународна заједница је ту, разговарамо са партнерима у Црној Гори, спремни смо да помогнемо, али одлуке не можемо предузимати уместо њених институција и грађана“, јасан је Билчик.
Указује и да су европске дипломате на терену у Црној Гори и да могу помоћи, будући да је ситуација компликована и да су многе политичке комбинације испробане.
„Странке које су биле јаке и кредибилне су ослабиле и опала им је моћ“, истакао је Билчик.
Он мисли да је Црна Гора сама направила проблеме са којима се суочава и да мора да нађе решење, „јер је то нешто са чим ће да живи“.
„Политичари морају мање да мисле о себи, а више о интересима грађана и земље. Ако се настави политичка криза и институције не прораде, уколико Уставни суд не буде одблокиран, мораће да се постави питање да ли Црна Гора има европских капацитета“, поручио је Билчик за Радио Слободна Европа, пренео је Танјуг.
Црногорски парламент - Sputnik Србија, 1920, 31.08.2022
РЕГИОН
Црна Гора: Могу ли побједници посљедњих парламентарних избора договорити нову владу
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала