Кошаркашка лопта - Sputnik Србија, 1920
Евробаскет 2022
Европско првенство у кошарци 2022. године игра се у четири државе и пет градова, а репрезентација Србије је један од водећих кандидата за висок пласман. Сва дешавања са смотре најбољих кошаркашких селекција Старог континента пратите уз Спутњик спорт.

Игра се Евробаскет, а Американци коло воде

© Фото : ФИБАШејн Ларкин Турска
Шејн Ларкин Турска - Sputnik Србија, 1920, 01.09.2022
Пратите нас
У првом дану Евробаскета у неколико случајева најбољи играчи својих екипа били су Американци, односно кошаркаши који су натурализовани. Од Лоренза Брауна, преко Мајка Тобија, до Шејна Ларкина и осталих.
Гледамо Евробаскет, а доминирају Американци. Нешто слично се догађа и у Евролиги, наравно на много већем нивоу јер клубови купују странце као на траци.
Првог дана Евробаскета све је почело са утакмицом Шпаније и Бугарске где је у првом плану био Лорензо Браун са 17 датих поена и пет асистенција.
Шпанци су као светска велесила довели странца на место плејмејкера иако никакве везе са Шпанијом није имао до овог лета.
Потом се наставило са Босном и Херцеговином која је у свом саставу имала Џона Роберсона.
Све вести са Евробаскета пратите у нашем специјалу.
У победи над Мађарском од 95:85 момак рођен у Канзас Ситију је убацио 18 поена, томе додао и пет асистенција и уз Џанана Мусу и Јусуфа Нуркића био је најефикаснији у победничком тиму.
Ни судар Турске и Црне Горе (72:68) није протекао без Американаца.
Са једне стране Ларкин је убацио 18 поена и томе додао њседам асистенција па је на тај начин водио Турке до тријумфа, а на другој страни Кендрик Пери уписао је осам поена и девет асистенција.
Ни ту није крај, већ је у редовима Словеније, по многима првог фаворита за освајање Евробаскета, Американац био главни. У питању је Мајк Тоби са 24 поена и осам скокова. Поред Луке Дончића и Горана Драгића, Тоби је био тај ко је дао највише поена.
У мечу Белгије и Грузије (79:76) кључну улогу у игри Грузина имао је Тед Мекфаден са 17 поена. Такође се ради о рођеном Американцу.
За неверицу и дубљу анализу.
Лука Дончић Словенија - Sputnik Србија, 1920, 01.09.2022
Евробаскет 2022
НБА Евробаскет! Словенци побегли из „загрљаја смрти“ Литванаца
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала