Кошаркашка лопта - Sputnik Србија, 1920
Евробаскет 2022
Европско првенство у кошарци 2022. године игра се у четири државе и пет градова, а репрезентација Србије је један од водећих кандидата за висок пласман. Сва дешавања са смотре најбољих кошаркашких селекција Старог континента пратите уз Спутњик спорт.

Пешић пред Холанђане о одбрани, процесу и извртању речи

© Фото : КСС / Душан МиленковићСветислав Кари Пешић
Светислав Кари Пешић - Sputnik Србија, 1920, 01.09.2022
Пратите нас
Кошаркашка репрезентација Србије у петак од 21 час почиње такмичење на Европском првенству утакмицом против Холандије, а пред тај дуел говорио је селектор Орлова Светислав Пешић.
Србија важи по многима и за првог фаворита турнира, али јасно је да сви у нашем штабу желе да почну полако турнир, без превеликих речи, али успешно.

„Прва утакмица, припремали смо се тактички и важно је да поштујемо сваког противника. Сутра отварамо Евробаскет, противник ће бити мотивисан. Морамо да будемо и ми мотивисани најмање колико и они. То очекујем од мог тима. Наш циљ је увек да видимо како је могуће да добијемо утакмицу. А наредни циљ је да напредујемо из утакмице у утакмицу. Морамо да радимо вредно. И да искористимо меч против Холандије не само да се боримо, већ и да дамо играчима шансу да поправе индивидуалну форму. Свака утакмица је важна. Сутра ћемо бити спремни да дамо све од себе“, рекао је Пешић.

Указао је селектор Србије на игру Холанђана у одбрани.
„Веома су добри у транзицији. Играју добро у одбрани човек на човека. Мењају често одбрану у зону. Али, спремили смо се јако добро. Важно је поштовати сваког противника. Знамо како ћемо играти. Свако ко се квалификује на ЕП заслужује поштовање“, рекао је Пешић.
Све вести са Евробаскета пратите у нашем специјалу.
Имао је Пешић и речи упућене медијима.
„Нас окружује маса навијача и ви који палите народ у Србији без икаквог разлога. Могу да разумете да имате свој став, то је ваше право, ви сте ту да коментаришете, дајете ставове и о игри и тренеру, али не бих волео да се моје речи користе у ту сврху. Наш први циљ овде у Прагу је да наставимо процес и да се квалификујемо за Берлин. Нигде нисам рекао да желим да будем први овде и у Берлину. Желим, али нисам рекао, нисам рекао шта је циљ. Ви сте га одредили. Немојте извртати моје речи. Мене ништа више не може изненадити“, рекао је Пешић.
Никола Милутинов је боље, у наредним данима ће се прикључити саиграчима.
„У најбољим тимовима многи наши играчи играли су до краја, огромни су напори и све те ствари које се дешавају не долазе као изненађење. Тек смо синоћ касно донели одлуку, не зато што смо желели тако, већ смо имали проблеме. Бјелица једноставно није могао да се прикључи да тренира како смо очекивали. Страшно ми је жао Бјелице. Када сам узео репрезентацију имао сам у глави да ћу играти са њим. Богдановић је имао операцију. И са њим сам планирао да буде један од носећих играча. Никога нисмо прецртали нити избацили. Играчи којима смо се синоћ захвалили, остали су до последњег тренинга. Апсолутни респект и захвалност тим момцима који су показали да желе да остану чланови репрезентације. На њих апсолутно рачунамо, као и на ова два искусна играча. Била је и одлука везано за Милутинова, сада је он супер. Због вируса смо одлучили да остане, можда ће доћи и сутра. Срећни смо да је оспособљен“.
Немања Недовић је спреман, као што је и сам рекао Спутњику.
„Недовић је тренирао изванредно, дошао је припремљен, до тог пада који је доживео на кук. Створио се велики хематом. Али, то је прошлост. Санирао је то, тренирао је три узастопна тренинга. Апсолутно је спреман. Наравно да би био још спремнији да није доживео то против Словеније“.
Утиске пред утакмицу изнео је и капитен Владимир Лучић.
„Коначно смо овде. Почећемо Европско првенство против Холандије која ће сигурно бити веома мотивисана да игра против нас и има своје амбиције и снове. За нас је важно да почнемо турнир на прави начин. Увек такве утакмице могу да буду опасне ако се не уђе са правим приступом. Сигурно је да ће Холанђани бити спремни да се надмећу са нама, показаћемо поштовање према њима".
Орлови су одрадили и први тренинг у О2 Арени у Прагу.
Лука Дончић Словенија - Sputnik Србија, 1920, 01.09.2022
Евробаскет 2022
НБА Евробаскет! Словенци побегли из „загрљаја смрти“ Литванаца
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала