- Sputnik Србија, 1920
Специјална операција у Украјини
Све о специјалној војној операцији Русије за демилитаризацију и денацификацију Украјине.

Лавров: Западне елите се воде логиком прошлости и жмуре на појаву нових центара моћи

© Пресс-служба МИД РФ / Уђи у базу фотографијаСергеј Лавров
Сергеј Лавров - Sputnik Србија, 1920, 01.09.2022
Пратите нас
Министар иностраних послова Русије Сергеј Лавров оценио је као фантастично признање изјаву шефице немачке дипломатије Аналене Бербок да ће грађани Немачке морати да пате да би подржали Украјину.
Аналена Бербок је у среду изјавила да јој је важније да одржи обећање дато Украјини него оно што мисле немачки бирачи.
„Опседнутост русофобијом се испољава у свему. Буквално данас сам читао да је јуче госпођа Аналена Бербок, министарка иностраних послова Немачке изјавила: 'Да, наши грађани пате, мораћемо да патимо, јер ћемо подржавати Украјину без обзира на све'. Фантастично признање! Просто фантастично признање, које погађа управо у срж разговора о неопходности превремених избора у читавом низу европских држава“, рекао је Лавров током сусрета са студентима и професорима Московског државног института за међународне односе.
Лавров је додао да се западне елите у целини руководе логиком јучерашњег дана, промовишући једнополарни свет упркос објективним тенденцијама које диктирају да се призна реално појављивање и јачање нових центара економског развоја, финансијске моћи и политичког утицаја.
Ти центри, како је рекао Лавров, „имају осећај достојанства, желе да бране своје легитимне интересе, да поштују традицију својих хиљадугодишњих цивилизација“ и не желе слепо да прихватају обрасце либералних вредности.
Шеф руске дипломатије је, такође, скренуо пажњу на изјаве вицеканцелара, министра економије Немачке Роберта Хабека, да је потребно ставити тачку на националне интересе у Европи“.
„То је, такође, веома индикативно“, додао је Лавров.
Министар спољних послова Русије Сергеј Лавров  - Sputnik Србија, 1920, 01.09.2022
Специјална операција у Украјини
Лавров о ограничавању виза за Русе: Русија неће одговарати глупошћу на глупост Европске уније
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала