- Sputnik Србија, 1920
ЕКОНОМИЈА
Спутњик Економија прати најновије вести, анализе и извештаје из Русије, региона и света.

Познати европски произвођач аутомобила мења лого због електрификације и дигитализације /видео/

CC0 / Unsplash/Anton Tkachenko / Шкода аутомобили
Шкода аутомобили - Sputnik Србија, 1920, 01.09.2022
Пратите нас
Познати европски произвођач аутомобила „Шкода“ мења лого и визуелни идентитет, а један од главних разлога је, како су навели, електрификација и дигитализација.
Бренд „Шкода“ није доживео већу промену када је идентитет у питању у последњих 30 година, наводе из те компаније.
Чешки произвођач аутомобила такође планира и модернизацију дизајна, а нови лого је део те модернизације, саопштили су из „Шкоде“.
„Наш нови корпоративни идентитет наглашава наш модеран и свеобухватан дизајн и јасно показује наш приступ који је првенствено дигиталан“ нагласио је Мартин Јахн, члан управног одбора „Шкода аута“ за продају и маркетинг.
Један од чинилаца који је довео до промене је „Шкодина“ стратегија до 2030, која чешког произвођача аутомобила више усмерава према електрификацији и дигитализацији. Томе је прилагођен и идентитет бренда, укључујући дизајн логотипа и целокупни приступ брендирању.
„Све интензивнија употреба логотипа у различитим дигиталним форматима довела нас је до редизајна логотипа у дводимензионалној графици која је препознатљивија на екранима, као и у штампаном формату, од постојећег тродимензионалног дизајна“, каже Петра Мацкеова из маркетинг сектора компаније.
Осим новог графичког дизајна, биће изведене и друге промене.
„Компанија ће сада посебно користити назив „Шкода“ и традиционалну крилату стрелу у прстену, а име ће постати главни комуникациони алат. Овај типографски лого појавиће се не само на задњој страни „Шкода“ аутомобила, као што је био случај последњих година, већ и напред“, додају из чешке компаније.
Реч „Шкода“ добила је нови изглед са интегрисаним нагласком „квачице“ преко латиничног слова С, будући да је латинично слово Ш из глобалне перспективе било збуњујуће за већину купаца, објашњавају Чеси.
„У новом облику тај ће се симбол интегрисати и стопити са симетријом лога, а купци на домаћем тржишту и неки други ће га и даље препознавати у натпису“, каже Мартин Павлик, члан маркетиншког тима који је припремио нови идентитет бренда.
CC0 / Unsplash/Anton Tkachenko / Шкода аутомобили
Шкода аутомобили - Sputnik Србија, 1920, 01.09.2022
Шкода аутомобили
Симбол крилате стреле такође је измењен, иако не пуно. Лого је на први поглед поједностављен и сада ће бити приказан у равном облику, што ће чешком произвођачу аутомобила омогућити изражајнији рад са бојама.
„Ова једноставна дводимензионална верзија ефикаснија је посебно на мобилним уређајима и омогућава флексибилну интеграцију у различите формате. Овом променом „Шкода“ одговара на помак према још већој дигитализацији комуникације. Нови идентитет укључује и две нове нијансе зелене, смарагдну и електрично зелену. Нове сенке одржавају везу са историјом, али и освежавају дизајн и снажније алудирају на електромобилност“, каже Петра Мацкеовá.
Рад на новом визуелном идентитету трајао је више од годину дана и првобитно је било укупно 165 предлога, од којих се постепено обликовао ужи избор од три. У тестирању та три предлога учествовало је више од 2.200 испитаника из Чешке, Немачке, Италије, Норвешке, Индије и Израела. На основу њихових повратних информација, одређен је победнички дизајн логотипа.
Нови лого биће постепено увођен, а прво ће се појавити на комуникационим материјалима. На аутомобилима ће се појавити од 2024. године.
Фолксвагена аутомобили - Sputnik Србија, 1920, 04.08.2022
ЕКОНОМИЈА
Крај ере дуге 48 година: Један од најпопуларнијих аутомобила одлази у историју због електрификације
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала