- Sputnik Србија, 1920
Специјална операција у Украјини
Све о специјалној војној операцији Русије за демилитаризацију и денацификацију Украјине.

Руски генерал: Обавештајна служба је заслужна што украјински диверзанти нису заузели нуклеарку

© AP Photo / Efrem LukatskyУкрајински војници поред америчке хаубице М777
Украјински војници поред америчке хаубице М777  - Sputnik Србија, 1920, 01.09.2022
Пратите нас
Откривање и ликвидација украјинских диверзаната, који су покушали да заузму Запорошку нуклеарну електрану пре доласка мисије Међународне агенције за атомску енергију (ИАЕА), доказ су успешног рада Војнообавештајне службе Русије, сматра бивши начелник Министарства одбране Русије генерал-поткуповник Евгениј Бужински.

„То је још један успех наше војне обавештајне службе, јер сматрам, да су очекивали њихов десант. Није тек тако једноставно да се открије и блокира десант који је заузео одређени стратешки полигон. И, у складу са тим, успех обавештајаца је очигледан“, рекао је Бужински у емисији „Првог канала“.

Према његовој оцени, украјински диверзанти су били припремљени за такав облик операције, завршили су специјалну обуку, могуће је да су их припремале специјалне ваздушне снаге САС из Велике Британије.
Експерт је додао, да са војне тачке гледишта десант и операција коју је Кијев организовао, је велики неуспех украјинске команде.
Подсетимо, Оружане снаге Русије су јутрос око седам сати по московском времену спречиле покушај тактичког искрцавања украјинских диверзаната, на неколико километара од Запорошке нуклеарне електране. У диверзантској групи је било до 40 људи.
Руска гарда у Херсонској области - Sputnik Србија, 1920, 01.09.2022
Специјална операција у Украјини
Приводи се крају ликвидација диверзаната који су покушали да заузму Запорошку нуклеарку
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала