- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

САД нису издале визу руском министру за конференцију УН

© Sputnik / Роман Махмутов / Уђи у базу фотографијаСедиште Уједињених нација у Њујорку
Седиште Уједињених нација у Њујорку - Sputnik Србија, 1920, 01.09.2022
Пратите нас
Сједињене Америчке Државе нису издале визу министру унутрашњих послова Русије Владимиру Колокољцеву, стога није могао да учествује на састанку министара унутрашњих послова у УН у Њујорку, саопштио је стални представник Русије при УН Василиј Небензја

„Због поступака америчке стране, учешће у самиту руске делегације из Министарства унутрашњих послова на челу са министром унутрашњих послова Владимиром Колокољцевом је онемогућено. Руској делегацији једноставно нису издали визе. То је још једно недопустиво кршење обавеза САД према споразуму о централним институцијама УН. С тим у вези желео бих поново да нагласим да издавање виза за делегате није привилегија, него међународно-правна обавеза САД“, рекао је Небензја на самиту.

Истовремено је додао да је неиздавање виза делегатима из појединих држава у супротности са принципима суверене једнакости и спречава њихово ефикасно учешће у раду организације.
Како је касније рекао портпарол генералног секретара УН Стефан Дижарик, УН ће током контаката са САД наставити да покрећу питање које се тиче неиздавања виза руским дипломатама који треба да учествују у раду у седишту УН у Њујорку.
Министарство иностраних послова Русије - Sputnik Србија, 1920, 05.05.2022
РУСИЈА
МИП Русије: Одговорићемо на агресивне поступке САД против учешћа руских делегација у УН
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала