- Sputnik Србија, 1920
ЕКОНОМИЈА
Спутњик Економија прати најновије вести, анализе и извештаје из Русије, региона и света.

Српско вино иде у Кину: Уговорен извоз у вредности од 800.000 евра

© Tanjug / MILOS MILIVOJEVICВино
Вино - Sputnik Србија, 1920, 01.09.2022
Пратите нас
На сајму вина "Винска визија Отвореног Балкана" у Београду данас је потписан предуговор између кинеске компаније Нингбо и винарија Мрђанин и Ђурђић о извозу 110.000 боца српских вина у Кину, у вредности од 800.000 евра.
Документ је потписан у присуству министра пољопривреде Бранислава Недимовића и амбасадорке Кине Чен Бо.
Компанија "Ningbo Xiangmiao technology Co.ltd" има продавнице у 50 градова широм Кине за продају познатих и квалитетних производа из Србије, као и из других држава региона.
Та кинеска компанија покренула је и платформе за е-трговину Српска продавница што је довело до значајног повећања продаје српских производа у Кини.
Планирају и да почетком новембра 2022 године у Србији промовишу потпуно нову платформу која ће објединити продају српске винске индустрије на кинеском тржишту .
Своја вина у Кину ће имати прилику да пласирају две винарије из Сремских Карловаца - Ђурђић која је једина винарија тзв. тосканског типа на том подручју, као и винарија Мрђанин која се већ четири генерације бави виноградарством и винарством на обронцима Фрушке Горе.
На манифестацији "Винска визија Отвореног Балкана" учествује укупно скоро 400 излагача и произвођача вина из 22 земље.
Из Србије се представља 169 излагача, из Албаније 21, а из Северне Македоније долази 44 излагача.
Током Сајма, посетиоци ће имати прилику да посете различите тематски дефинисане сале, и такође да се едукују и науче све што желе да сазнају о историји и пореклу вина, процесу производње, врстама вина, конзумацији и, наравно, да дегустирају и купе неке од најлепших вина балканског региона и света.
Током четвородневне манифестације биће организовано међународно оцењивање вина „Open Balkan Wine Trophy”. Вина ће оцењивати 25 међународних винских судија из целог света, а међу њима ће се наћи чак пет носилаца титуле Master of vine, најпрестижнијег звања у свету вина.
Саставни део „Винске визије Отвореног Балкана” су и пословни сусрети излагача вина, представника водећих малопродајних ланаца и представника HORCEA индустрије.
То ће уједно бити и прилика за све излагаче за даље унапређење сарадње, умрежавање регионалних винарских и сродних индустрија, као и јачање пословних партнерстава и контаката.
Поред тога, одржава се и Сајам хране, који ће представити све најпознатије гастрономске специјалитете из овог дела Европе.
Председник Србије Александар Вучић и премијери Србије, Албаније, Северне Македоније и Црне Горе, Ана Брнабић, Еди Рама, Димитар Ковачевски и Дритан Абазовића - Sputnik Србија, 1920, 01.09.2022
СРБИЈА
У Београду почела „Винска визија Отвореног Балкана“: Вучић, Рама, Ковачевски и Абазовић на сајму
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала