- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

Додик: Садашња политика Немачке усмерена против Српске

© Tanjug / STRAHINJA ACIMOVICСрпски члан Председништав БиХ Милорад Додик
Српски члан Председништав БиХ Милорад Додик - Sputnik Србија, 1920, 02.09.2022
Пратите нас
Српски члан Председништва БиХ Милорад Додик рекао је да агреман за новог немачког амбасадора у БиХ није тачка за ванредну седницу Председништва и да је сматрао да треба да буде скинута са дневног реда, док су остала два члана сматрала да треба да остане.
„Нисам сматрао да тачка дневног реда везана за предлог одлуке о давању агремана за немачког амбасадора има ванредни карактер и да треба да буде на дневном реду“, рекао је Додик.
Он је нагласио да ће у вези с овом тачком у наредна три дана одлучити да ли ће уложити вето, односно покренути витални национални интерес.
Истакао је да је његова обавеза да води политике искључиво у интересу Републике Српске. Додик је рекао да је садашња политика Немачке усмерена против Републике Српске.
„Из Немачке стиже резолуција о укидању Републике Српске и намеће се нелегитимни Кристијан Шмит и то апсолутно говори да су њихове намере лоше и ми морамо то да одбацимо. Не смемо да прихватимо, зато што су они економски моћна и велика сила, да будемо овде политички потлачени и унижени“, истакао је Додик.
Милорад Додик - Sputnik Србија, 1920, 02.09.2022
РЕГИОН
Додик предложио да Шмит буде проглашен персоном нон грата
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала