- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

„Драган Џајић – марка за цео свет“

© Фото: Петар Миловновић/СпутњикДраган Џајић
Драган Џајић - Sputnik Србија, 1920, 02.09.2022
Пратите нас
Фудбалски клуб Црвена звезда обележио је у Народном позоришту 60 година од доласка у клуб легендарног Драгана Џајића – треће Звездине звезде и према бројним мишљењима, најбољег играча црвено-белих у историји.
Мобилна апликација Sputnik на српском језику - Sputnik Србија
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

Представа је одржаном под насловом „Драган Џајић – марка за цео свет“, а овим поводом Поште Србије издале су специјалну марку. У склопу представе приказан је и документарни филм у режији Градимира Бранковића и Синише Божовића.
У филму су познате личности писале писмо Драгану Џајићу, а међу њима су Зико, Мишел Платини, Александер Чеферин, Камачо, Новак Ђоковић...
© Фото: Петар Миловновић/СпутњикДраган Џајић
Драган Џајић - Sputnik Србија, 1920, 02.09.2022
Драган Џајић
Присусуствовале су бројне Звездине легенде, некадашњи саиграчи, актуелно руководство, чланови породице, а међу гостима био је и Патријарх српски Порфирије.
Црвена звезда је најавила да од следеће сезоне повлачи из употребе дрес са бројем 11 у част Драгана Џајића.
Џајић је рођен 30. маја 1946. године, а још као дечак стигао у Звезду са Уба, прво у подмладак, а није му дуго требало да дебитује за сениорски тим.
Први наступ званично је забележио 1963. године са 17 година и девет дана, када га је тренер Миша Павић убацио у игру против Будућности.
За Звезду је играо до 1975. године, а након две такмичарске године у Бастији, вратио се на Маракану и одиграо јоса једну сезону.
Укупно 590 утакмица и 287 голова, а од тога чак 389 званичних мечева. Освојио је пет титула и четири Kупа, док је за репрезентацију одиграо 84 меча.
После играчке каријере дубок траг оставио је као директор и „творац шампионског тима из Барија“, касније је обављао функцију председника, а од 2014. је почасни председник клуба.
Званично је проглашен за најбољег фудбалера Србије у 20. веку.
Сергеј Милинковић-Савић - Sputnik Србија, 1920, 01.09.2022
СПОРТ
Сергејева „штикла“ опчинила Италију /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала