Кошаркашка лопта - Sputnik Србија, 1920
Евробаскет 2022
Европско првенство у кошарци 2022. године игра се у четири државе и пет градова, а репрезентација Србије је један од водећих кандидата за висок пласман. Сва дешавања са смотре најбољих кошаркашких селекција Старог континента пратите уз Спутњик спорт.

Орлови се уверили одакле им прети опасност /видео/

© Фото : ФИБАЛаури Марканен Финска
Лаури Марканен Финска - Sputnik Србија, 1920, 02.09.2022
Пратите нас
Данас је одиграна прва утакмица у групи у којој се налази Србија, а Израел је савладао Финску са 89:87. Двојица играча била су у центру пажње - Дени Авдија и Лаури Марканен. Са њима ће скаутинг служба наше репрезентације имати много посла.
Мобилна апликација Sputnik на српском језику - Sputnik Србија
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

Србија ће играти у првом колу против Холандије, али ће наредних дана укрстити копља са Финском и Израелом. После данашње утакмице јасно је одакле Орловима прети највећа опасност.
Кренимо од Марканена.
Финска потпуно зависи од његове игре. У првом мечу убацио је 33 поема, играо је исто толико минута и можемо да кажемо да је главна идеја Финаца само да му дају лопту, па Марканеншта уради, урадио је.
Види се његово искуство из НБА лиге, фантастично шутира чак и преко руке, висок је и не смета му чак ни то да погађа са дистанце.
Све вести са Евробаскета пратите у нашем специјалу.
Против Израела је шутирао 8/19 из игре, од тога 3/6 за три поена, а свему је додао чак 12 скокова за укупан индекс корисности 33.
Када се Србија састане са Израелом мораће да води рачуна о Денију Авдији. Син Зуфера Авдије је сазрео, стасао је у вођу Израела и то је показао у дуелу против Финаца.
Израелци не зависе од игре Авдије колико Финци од Марканена, али је и даље изузетно важно стати му на пут.
Авдија је против Финске уписао 23 поена и чак 15 скокова и показао је какав квалитет поседује.
И Израел и Финска су показали борбеност, да нису дошли на Евробаскет само да би учествовали, већ ће пробати да направе резултат великим залагањем и борбом до последње капи зноја.
Сада су се Орлови додатно уверили у то шта их чека у групној фази Европског првенства.
Дени Авдија Израел - Sputnik Србија, 1920, 02.09.2022
Евробаскет 2022
Син Звездине легенде херој Израела, Србија видела Марканена на делу /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала