- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Портпаролка ЕУ: Ештон се неће прикључити Лајчаковом тиму

© AFP 2023 / GIUSEPPE ARESUКетрин Ештон
Кетрин Ештон - Sputnik Србија, 1920, 02.09.2022
Пратите нас
Некадашња висока представница ЕУ за спољну политику и безбедност Кетрин Ештон неће се прикључити тиму специјалног изасланика ЕУ за дијалог Београда и Приштине Мирослава Лајчака, изјавила је портпаролка ЕУ Палома Кабаљеро.
Она је за Албанијан пост рекла да је Лајчак у редовном контакту са претходним фасилитаторима и људима који доста знају о дијалогу, укључујући Ештон, али да се она неће придружити Лајчаковом тиму.
Поједини медији објавили су јуче незванична сазнања да би Ештон ускоро могла да се придружи Лајчаковом тиму у процесу наставка дијалога Београда и Приштине.
Потпредседник Демократског савеза Косова Лутфи Хазири изјавио је 30. августа да је први заменик премијера привремених приштинских институција Бесник Бисљими отпутовао у Лондон да се састане са Ештон, са којом је разговарао о процесу дијалога, преноси Албанијан пост.
Како се наводи, састанак са Ештон потврдио је и Бисљими, који је рекао да је у разговору са њом схватио да постоје, како је навео, "велике разлике између онога што се у Бриселу разговарало о Заједници српских општина као идеји и онога што Србија о томе пропагира другим земљама".
 Чланови делегација Београда, Приштине и ЕУ после потписивања Бриселског договора - Sputnik Србија, 1920, 01.09.2022
СРБИЈА
Бароница Ештон поново међу Србима – шта се спрема за косовске Србе
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала