- Sputnik Србија, 1920
Специјална операција у Украјини
Све о специјалној војној операцији Русије за демилитаризацију и денацификацију Украјине.

Русија: Оборена три украјинска авиона, пресретнуто 14 "химарса", велики губици снага Кијева

© Sputnik / Иван Родионов / Уђи у базу фотографијаРуски артиљерци у Херсонској области
Руски артиљерци у Херсонској области - Sputnik Србија, 1920, 02.09.2022
Пратите нас
Руска војска је у Херсонској области оборила три украјинска авиона – два Су-25 и један МиГ-29 који је додатно унапређен како би могао испаљује америчке ракете „харм“, саопштило је руско Министарство одбране.
Код Нове Каховке, у истој области, оборена је противрадарска ракета „харм“ и пресретнуто 14 пројектила „химарс“, такође америчке производње.
У последња 24 сата у Николајево-криворошком правцу снаге Кијева су изгубиле 330 војника, 13 тенкова, 19 оклопних возила. Заробљена су два војника.
Руска војска је високо прецизним ударом у ДНР уништила команду 56. украјинске бригаде. Том приликом ликвидирано је 18 припадника украјинске војске.
Припадници 110. механизоване бригаде украјинске војске код Авдејевке и места Опитно трпи велике губитке и због тога су напустили положаје, наводи се у саопштењу Министарства одбране.
Више од 40 украјинских бораца ликвидирано је у високо прецизним нападима руске војске, као и више складишта наоружања.
У ударима по положајима 50. пешадијске бригаде у Херсонској области убијено је више од 30 и рањено 15 украјинских екстремиста.
Руска војска уништила је шест складишта ракетно-артиљеријског наоружања у више области и систем „Бук-М1“ код Воскресенска.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала