- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Шојгу: Оружане снаге Русије се у целини употпуњују професионалцима

© Sputnik / Евгений Одиноков / Уђи у базу фотографијаПарада победе на Црвеном тргу у Москви
Парада победе на Црвеном тргу у Москви - Sputnik Србија, 1920, 02.09.2022
Пратите нас
Важећи систем припреме кадрова Оружаних снага Русије омогућава да се армија и целини попуни професионалцима, изјавио је у петак министар одбране Русије Сергеј Шојгу.
„Видећемо на крају како су организовани сусрет, размештање и увођење официра у строј – питомаца 2022. године, који стижу у војску. Садашњи систем припреме омогућава да се Оружане снаге Русије потпуно попуне професионалним војним кадровима“, рекао је Шојгу на саветовању у ресорном министарству.
Он је прецизирао да се сви питомци именују на дужности у складу с добијеним образовањем.
Председник Русије Владимир Путин је у августу потписао указ о повећању бројности Оружаних снага Русије за 137.000 војника, тако да ће њихов укупан број бити 1.150.628 људи.
Руски министар је, такође, рекао да се у Русији развија нови копнени тренажни комплекс морске авијације за испитивање палубних летелица, аеро-одводника и напредних електромагнетних катапулта.
Нови комплекс ће, како је рекао, омогућити додатну обуку пилота и инжењерско-техничког састава морнаричке авијације за управљање новом авијационом техником.

Наруџбине за извоз руског наоружања порасле за готово 600 милиона долара

Осврћући се на резултате војног форума „Армија 2022“ Шојгу је рекао да се вредност наруџбина у оквиру међународне војно-техничке сарадње Русије повећала за готово 600 милиона долара.
„Закључено је 36 државних уговора с предузећима одбрамбено-индустријског комплекса у вредности већој од 525 милијарди рубљи. У оквиру међународне војно-техничке сарадње вредност наруџбина је 592.650.000 долара и милијарду и 770 милиона рубљи. За недељу дана експозицију је посетило готово два милиона људи“, рекао је Шојгу.
Министар је, такође, истакао да су Армијске међународне игре, које су одржане у исто време када и војни форум, ове године први пут обухватиле територију три континента.
У играма је, како је рекао Шојгу, учествовало више од 5.000 војника, постигнуто је 20 светских рекорда, од којих су 10 постигли чланови руске репрезентације, а игре су током осам година доказале да представљају ефикасну форму усавршавања борбене обуке и размене искуства међу разним армијама.
„Ове године у такмичењима је учествовало 270 тимова из 34 земље“, додао је Шојгу.
Руски војни министар је, такође, говорио о резултатима Московске конференције о безбедности која је, како је оценио, доказала бесмисленост покушаја Запада да изолује Русију.
„Централна тема дискусије је било формирање нове архитектуре безбедности у условима успостављања вишеполарног света. Шефови војнихресора који су наступили на форуму су истакли да подржавају спољнополитички курс руског руководства и намеру да развијају војну и војно-техничку сарадњу с Русијом. На тај начин конференција је показала да су покушаји Запада да изолује нашу земљу бесмислени“, закључио је Шојгу.
Он је подсетио да је конференција окупила више од 700 делегата из 70 земаља и шест међународних организација, укључујући руководиоце војних ресора, водеће руске и иностране војне стручњаке.
Сегеј Шојгу - Sputnik Србија, 1920, 02.09.2022
Специјална операција у Украјини
Шојгу: Руска ПВО у августу пресрела 226 пројектила „химарс“, заузето место Пески
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала