Кошаркашка лопта - Sputnik Србија, 1920
Евробаскет 2022
Европско првенство у кошарци 2022. године игра се у четири државе и пет градова, а репрезентација Србије је један од водећих кандидата за висок пласман. Сва дешавања са смотре најбољих кошаркашких селекција Старог континента пратите уз Спутњик спорт.

Србија је застала само на тренутак и то не брине Пешића: „Не морамо да победимо са 20 поена разлике“

© Фото : ФИБАВасилије Мицић
Василије Мицић - Sputnik Србија, 1920, 03.09.2022
Пратите нас
Кошаркаши Србије забележили су и другу победу на Евробаскету, иако су Чеси озбиљно запретили у последњој деоници. Светислав Пешић истакао је да је задовољан игром репрезенатције и да му није важна победа од 20 поена разлике већ константни напредак.
Мобилна апликација Sputnik на српском језику - Sputnik Србија
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

Имала је Србија током највећег дела игре довицфрену предност против Чешке, а тимска игра била је на висини задатка што посебно радује Светислава Пешића, селектора тима.
„Као и на сваком другом мечу ми смо задовољни, немамо никакав проблем са приступом. У другој четвртини смо показали како треба да играмо одбрану, а у трећој четвртини прорадио је понос Чеха и кренули су да играју јаку одбрану. Али оно што кажем мом тиму, за нас је битно да из меча у меч напредујемо и да тимска хемија и тактика буду боље јер је турнир јако дуг. Можда нам је баш требала оваква утакмица“, истакао је Пешић.
Последњих десет минута готово 15.000 људи у Прагу понело је Чехе који су се разиграли и почели да прете, али Србија није дозволила сензацију и мирно је привела посао крају.
Све вести са Евробаскета пратите у нашем специјалу.
Пешић не жели да се обазире на коменатре према којима кошаркаши Србије не играју добро чим не победе са 20 разлике већ наглашава да му је разлика готово најмање битан фактор.
„Можда је људима у Србији битно да добијемо мечеве са 20 и више разлике, али то нама није битно. Нама је битно да напредујемо, да испробавамо неке тактичке ствари и да видимо како ћемо да напредујемо“, рекао је селектор.
Још једну одличну партију одиграо је Василије Мицић који је убацио 13 поена, али уписао и четири скока уз шест мајсторских асистенција.
„Заиста смо сјајно отворили меч, али смо у трећој четвртини дали шансу њима да се врате у меч. Данас смо имали сјајно искуство и сада се спремамо за наредни меч“, истакао је Мицић.
Ненад Миљеновић - Sputnik Србија, 1920, 02.09.2022
Подкаст
Миљеновић: Гудурић и Милутинов кључ за освајање медаље | Миљанов корнер
Никола Јокић - Sputnik Србија, 1920, 03.09.2022
Евробаскет 2022
Србија на Јокићев погон лагано против Чеха
Босна и Немачка - Sputnik Србија, 1920, 03.09.2022
Евробаскет 2022
Лекција за Јусуфа /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала