- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Наришкин: Већина људи у свету сматра да је Русија на страни истине

© Sputnik / Наталья Селиверстова / Уђи у базу фотографијаПредседник Државне думе Русије Сергеј Наришкин
Председник Државне думе Русије Сергеј Наришкин - Sputnik Србија, 1920, 03.09.2022
Пратите нас
Већина мислећих људи широм света данас схвата да је Русија на страни истине и да заузима исправну позицију у борби са нацизмом, рекао је директор Спољнообавештајне службе Русије Сергеј Наришкин.
„Већини мислећих људи широм света је очигледно да је управо Русија та која стоји на страни истине, да не одступа пред агресијом и да чини све што је могуће да спречи глобални нацистички реванш“, рекао је Наришкин на свечаној церемонији поводом почетка међународне образовне кампање „Диктат победе“.
Како је додао, победа у Другом светском рату је омогућила да се изгради нови, јачи и стабилнији светски поредак.
„Сигуран сам да ће неминовна елиминација хегемоније тоталитарно-либералних режима Запада такође учинити свет отворенијим, поштенијим и праведнијим“, додао је шеф руске Спољнообавештајне службе.
По његовим речима, „Диктат победе“ је грађанска акција, а учешћем у њој се изражава неслагање са крајње опасним појавама историјског заборава.
Одржавање акције је посебно важно данас када у великом броју западних земаља данас агресивно јача пропаганда неонацистичких идеја, када се варварски руше споменици совјетским војницима ослободиоцима, када се позива на чистке на националној основи, поручио је Наришкин.
„Диктат победе“ је међународна историјска акција која омогућава грађанима Русије и других држава да провере своја знања о Другом светском рату.
Грб Русије - Sputnik Србија, 1920, 01.08.2022
РУСИЈА
Наришкин: Непријатељ се може победити само јединством власти, војске и народа
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала