- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Претња Русији: Украјина жели да купи турске дронове који могу да распршују хемијске супстанце

CC BY 4.0 / armyinform.com.ua / Беспилотна летелица "Бајрактар"
Беспилотна летелица Бајрактар  - Sputnik Србија, 1920, 03.09.2022
Пратите нас
Кијев је затражио од турског произвођача беспилотних летелица „Бајрактар“ да опреми дронове уређајем за распршивање хемикалија, што представља претњу за Русију, саопштио је начелник Снага за радијациону, хемијску и биолошку заштиту Оружаних снага Русије Игор Кирилов.
Како је објаснио, Москва има потврду да је Кијев у децембру 2021. године затражио од произвођача беспилотних летелица „Бајрактар“ могућност да опреми дронове системима и механизмима за распршивање аеросола капацитета већег од 20 литара.
По речима Кирилова, посебно забрињава заинтересованост Украјине за испоруку дронова који су опремљени техничким средствима за доставу и примену биолошког оружја, јер је питање због чега је Украјина заинтересована за набавку таквих средстава.
Беспилотне летелице „Бајрактар“ које је тражио Кијев, са дометом до 300 километара, уколико буду опремљене уређајем за распршивање хемијских супстанци, представљаће реалну опасност од масовне примене биолошког оружја на територији Русије, рекао је Кирилов.
Кијев је увозио турске дронове „Бајрактар“ од 2018. до 2020. године. Крајем 2021. године Украјина је покренула производњу тих дронова према споразуму са Анкаром. Други детаљи нису објављени.
Министар одбране Русије Сергеј Шојгу - Sputnik Србија, 1920, 16.08.2022
РУСИЈА
Шојгу: Информационе провокације служе за скретање пажње са америчког биолошког програма у Украјини
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала