Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Вучић: Како да уведемо санкције Русији, а да не уведемо Словенији или Америци /видео/

© Sputnik / Лола ЂорђевићАлександар Вучић
Александар Вучић - Sputnik Србија, 1920, 03.09.2022
Пратите нас
Како да уведемо санкције Русији, када она није прекршила територијални интегритет Србије, а не уводимо земљама као што су Словенија, САД, Немачка, Француска и друге које су прекршиле територијални интегритет Србије, рекао је председник Србије Александар Вучић током обраћања јавности после састанка са председником Словеније Борутом Пахором.
Словеначки новинари питали су Вучића на заједничкој конференцији са Пахором када ће Србија ускладити спољну политику са ЕУ и увести санкције Русији услед кризе у Украјини.
„Видите, ја сам био сигуран да ће словеначке медије да интересује нешто око наших односа, али ми је занимљиво како сви желе да се Србија по сваку цену придружи санкцијама. Србија има обавезу да се прикључи европској спољној политици непосредно пред чланство у ЕУ. А не видим да нас је неко обавестио да улазимо у ЕУ“, рекао је Вучић.
Како ја да објасним нашем народу да ми уводимо санкције против Русије, а не против Словеније, додао је председник Србије.
„Русија није прекршила територијални интегритет Србије, а Словенија јесте. Како да им уводимо санкције: зато што нам нисте уводили санкције и нисте прекршили наш територијални интегритет, уводимо санкције. Поменуо сам Словенију, али могао сам и Америку, Немачку, Француску...“, објаснио је Вучић.
Борут Пахор и Александар Вучић - Sputnik Србија, 1920, 03.09.2022
СРБИЈА
„Кључно питање енергетика“: Вучић се састао са председником Словеније /видео/
Александар Вулин - Sputnik Србија, 1920, 30.08.2022
СРБИЈА
Вулин Пахору: Нико није страдао због српског света, али јесте због словеначког самоопредељења
РЕГИОН
Тапкање у месту: Чему служи самит Брдо –Бриони
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала