Кошаркашка лопта - Sputnik Србија, 1920
Евробаскет 2022
Европско првенство у кошарци 2022. године игра се у четири државе и пет градова, а репрезентација Србије је један од водећих кандидата за висок пласман. Сва дешавања са смотре најбољих кошаркашких селекција Старог континента пратите уз Спутњик спорт.

Докторов кошаркашки дневник: Хиљаде Финаца и дисциплина коју не препоручујем

© Sputnik / Иван МировићИван Мировић
Иван Мировић - Sputnik Србија, 1920, 05.09.2022
Пратите нас
У Прагу нас је сачекало сунчано време, и хиљаде Финаца, сви у пуној навијачкој опреми, који су се спремали за меч са Пољском. Изгледа да је комбинација Прага као атрактивне туристичке дестинације и за њихов стандард изузетно приступачних цена довела до тога да је Праг преплављен белим дресовима.
За Спутњик спорт из Прага пише Иван Мировић, оптометриста, бивши кошаркаш и велики заљубљеник у игру између обруча.
У разговору са једним од њих сазнали смо да их је дошло између седам и осам хиљада. Успут нам је испричао и да му син иде на камп Сасу Салина и да је Салин диван човек.
Како нам је „чек ин“ био тек за неколико сати одлучили смо да прошетамо до хотела. После слалома између плаво белих аутобуса и кратког пешачења неким сплетом срећних околности нашли смо се пред пиваром Старопрамен.
Све вести са Евробаскета пратите у нашем специјалу.
Обилазак смо свели само на посету бару где служе шест врста пива, одлучио сам се за нефилтрирано и нисам погрешио. Грешка је била једино у томе што сам мислио да ћемо попити по једно и наставити даље...
Три сата касније и даље смо били на истом месту и да није стигао позив да нас већ чекају испред О2 Арене ко зна да ли би и стигли на утакмицу. Лагани џогинг са коферима и ранчевима кроз широке улице Прага је спортска дисциплина коју никоме не бих препоручио.
Брзо пријављивање у хотел где нас је за пултом сачекала дивна тета из Бања Луке и поново лагани кас до метроа који нас директно води до хале. Испред поново Финци који излазе из хале и маса Чеха али и значајан број наших навијача.
© Sputnik / Иван МировићАрена Праг
Арена Праг - Sputnik Србија, 1920, 04.09.2022
Арена Праг
О2 арена дом ХК Спарте из Прага и друга највећа хокејашка хала у Европи је била пуна до последњег места.
Србија сјајна, од серије у другој четвртини па до краја победа се није доводила у питање и да није Чеха на трибинама који су сваки кош њихове репрезентације прослављали било би на моменте и досадно.
Сви играчи су се уписали у стрелце, Јокић остварио дабл дабл учинак. У делу где су били концентрисани наши навијачи певало се „Митрос он фире“ и Бајин „Коктел љубави“.
© Sputnik / Иван МировићНикола Јокић Праг
Никола Јокић Праг - Sputnik Србија, 1920, 04.09.2022
Никола Јокић Праг
Цене пива и хране у хали су на општу радост свих приступачне. После утакмице смо сели у локал поред хале где су буквално сви гости били у српским дресовима, већина из Чачка и Новог Сада.
Размена мишљења и спортске анализе су потрајале док нисмо схватили да смо имали само један оброк. Неко је предложио грузијски ресторан. Једна кратка вожња метроом и мало дужа шетња и ту смо.
Дочекао нас је конобар који нам је чим је видео дресове саопштио да су осморица репрезентативаца Србије били ту и да смо само мало закаснили. Храна је била одлична, порције превелике чак и за нас од 0,12 тона.
Атмосфера помало мрачна јер се ресторан налази у неким подрумима и катакомбама, то ми је посебно сметало јер сам после вечере умало заспао. Прелазак Влтаве и повратак у хотел су ми остали у магли...
У недељу је био дан паузе нашу групу, а у понедељак меч са Финском.
Гост емисије Миљанов корнер био је нови колумниста Спутњик спорта Ненад Миљеновић.
Иван Мировић из Прага - Sputnik Србија, 1920, 03.09.2022
Евробаскет 2022
Докторов кошаркашки дневник: Београдски колапс, баварско пиво и Праг – коначно!
Никола Милутинов закуцава на мечу против Анголе - Sputnik Србија, 1920, 05.09.2022
Евробаскет 2022
Праг чекања се одужио, а Пешић нашалио од муке: „Европско првенство није битно“
Грузија - Турска, Евробаскет 2022 - Sputnik Србија, 1920, 05.09.2022
Евробаскет 2022
Скандал на Евробаскету – Турци прете повлачењем због туче у тунелу /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала