Кошаркашка лопта - Sputnik Србија, 1920
Евробаскет 2022
Европско првенство у кошарци 2022. године игра се у четири државе и пет градова, а репрезентација Србије је један од водећих кандидата за висок пласман. Сва дешавања са смотре најбољих кошаркашких селекција Старог континента пратите уз Спутњик спорт.

Скандал на Евробаскету – Турци прете повлачењем због туче у тунелу /видео/

© Фото: ФИБАГрузија - Турска, Евробаскет 2022
Грузија - Турска, Евробаскет 2022 - Sputnik Србија, 1920, 05.09.2022
Пратите нас
Омер Онан, председник КС Турске, захтева од ФИБА да полиција заједно са њима прегледа снимке сигурносних камера из дворане у Тбилисију, где су наводно Турци нападнути после пораза од Грузије 88:83. У супротном, повући ће се са Евробаскета!
Мобилна апликација Sputnik на српском језику - Sputnik Србија
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

Чак два продужетка су одиграна, а током меча је дошло до физичког сукоба између Коркмана и Санадзеа, а онда су се немиле сцене с паркета пренеле и на тунел.
Наводно су тројица играча Грузије физички напала Коркмаза и остале турске кошаркаше. Према извештају угледног новинара Беин спорта Исмаила Шенола, турског репрезентативца Коркамза, напали су искусни Торнике Шенгелија, Гога Битадзе и Дуда Санадзе с којим се физички сукобио током меча, након чега су обојица искључени.
„Ово је кривица ФИБА, све је од самог старта било лоше. У дворану смо стигли тек 45 минута пре утакмице. Полиција је требало да нас заштити, али није. Био сам играч, никада ништа слично раније нисам видео“, изјавио је председник КС Турске Онан после несвакидашњег скандала на Евробаскету.
Да је Коркмаз наводно нападнут у тунелу по завршетку сусрета, прво је потврдио селектор Турске Ергин Атаман, а Омер Оман се надовезао.
„Уколико не добијемо снимке са сигурносних камера, ми ћемо да напустимо овај турнир. Док је Коркмаз ишао до свлачионице са нашим тренером, кошаркаши Грузије који нису били у активном ростеру су га напали, заједно са икљученим играчем (Дудом Санадзеом) и полицијом. Не би смео да буде нападнут играч који иде у свлачионицу", изјавио је Онан и додао:
„По завршетку сусрета 30 полицајаца нас је гурало да се бијемо. Ушли смо у тучу и са грузијском полицијом. Позивам ФИБА да реагује и ово сам све рекао званичницима ФИБА. Немојте да се нико заварава да смо ми глупи. Они ће нам донети све снимке из тог ходника и нећемо пропустити ни минут“, грмео је Онан.
Грузија - Турска, Евробаскет 2022 - Sputnik Србија, 1920, 04.09.2022
Евробаскет 2022
Тбилиси у трансу – Грузија после драме и два продужетка срушила Турску
Серђо Скариоло, Шпанија, Евробаскет 2022 - Sputnik Србија, 1920, 04.09.2022
Евробаскет 2022
Шпанија осетила судбину Србије
Словенија - Босна и Херцеговина - Sputnik Србија, 1920, 04.09.2022
Евробаскет 2022
Бајка: Босна силовито победила шампиона Европе – Дончић није видео кош!
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала