- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Немачкој недостаје угља – неколико термоелектрана престало са радом

Угаљ
Угаљ - Sputnik Србија, 1920, 05.09.2022
Пратите нас
Низак водостај угрожава испоруку угља у термоелектране, а произвођачи електричне енергије у региону Рајне упозоравају да би снабдевање струјом могло да се смањи услед кашњења у испорукама.
Како извештава агенција Блумберг, а преноси РТ, један број термоелектрана које раде на угаљ, међу којима су и оне којима управљају компаније Трианел и ЕнБВ издале су саопштења у којима упозоравају на кашњења у испорукама угља.
Трианелова електрана Лунен морала је, каже се у саопштењу ове компаније, да прекине производњу струје током прошлог викенда, док је ЕнБВ-ова електрана у Хајлброну такође морала да заустави рад.
Немачки канцелар Олаф Шолц - Sputnik Србија, 1920, 02.09.2022
РУСИЈА
Шолц негирао могућност прекида увоза руског гаса у Немачку
Портпарол Трианела је за медије објаснио да су због суше која је довела до ниског водостаја на кључним пловним путевима барже биле принуђене да смање количину угља који носе како би могле да плове по плитким водама.
„Све је то нормално ових дана. Ситуација ће се променити ако буде више кише“, истакао је он.
Вест се појављује у тренутку када званични Берлин, упркос прокламованој посвећености ка увођењу зелене енергије на почетку мандата канцелара Олафа Шолца, оживљава затворене електране на угаљ не би ли тако смањио потрошњу природног гаса, с обзиром да је снабдевање гасом из Русије значајно опало због санкција.
Кишовит и хладан дан - Sputnik Србија, 1920, 24.08.2022
ЕКОНОМИЈА
Европа у страху од велике кризе: "Чека нас 5 до 10 тешких зима"
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала