- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Српски тенисери почели припреме без Новака

© Фото : ТСС/Неда МилетићДејвис куп репрезентација Србије
Дејвис куп репрезентација Србије - Sputnik Србија, 1920, 05.09.2022
Пратите нас
Изабраници селектора Дејвис куп селекције Србије Виктора Троицког окупили су се у Тениском клубу Гемакс, историјском месту српског тениса, где су 2000-тих своје прве профи поене градили великани светског тениса и историје овог спорта, од нашег Новака до Надала.
Након што је званично објављено да Новак Ђоковић, најбољи српски тенисер, неће играти на Дејвис купу од 10. до 18. септембра, остали чалнови тима који чине Миомир Кецмановић (36), Филип Крајиновић (44), Ласло Ђере (64), Душан Лајовић (88) и Никола Ћаћић (57. у дублу на АТП листи) окупили су се како би се припремали за предстојеће такмичење.
„Кренули смо са припремама. Увек је први дан посебан, када смо сви након дужег времена заједно. До петка смо у Београду, када крећемо за Шпанију где верујем у наше добре партије и пласман на финално такмичење у Малаги у новембру када би нам се придружио и Новак. Овај пут наш најбољи тенисер је из приватних разлога морао да откаже учешће у Дејвис купу“, објаснио је Троицки.
У култном клубу за који све љубитеље тениса вежу прелепе успомене, у коме се играо и Дејвис куп, где је један од актера на терену био управо и наш селектор Троицки 2005. године када смо играли против Белгије, сада је оаза у којој ће се наши момци припремати за оно што их чека у Валенсији од 10. до 18. септембра 2022. где ће бити одржана групна фаза Дејвис купа.
Све вести са Евробаскета пратите у нашем специјалу.
Шпански град Валенсија биће домаћин Групе Б у којој ће се за пласман у финалну рунду такмичења борити поред Србије и домаћин Шпанија, Канада и Јужна Кореја.
Први меч Србија игра против екипе Шпаније 14. септембра, а онда следи сусрет са Јужном Корејом дан касније (15. септембар) и судар са Канадом 17. септембра.
Сви мечеви почињу од 16 часова по локалном времену (средње европско коме припада и наша земља), играће се на брзој подлози у затвореном.
Два најбоља тима у свакој групи обезбедиће нокаут фазу финала Дејвис купа 2022. Жребом за нокаут фазу извучени су четвртфинални ривали у којима ће се сударити четири победника група и четири другопласирана тима из групних такмичења.
Србија уколико буде прва у Групи Б у четвртфиналу играће против другопласиране екипе у групи А, уколико Србија оствари друго место у Групи Б у четвртфиналу играће против првопласиране селекције у Групи Ц.
Све фазе финала 2022. играће се на брзој подлози у затвореном. Домаћин финалне недеље – нокаут фазе (21-27. новембра 2022) Малага угостиће најбољих осам селекција света у Палати спортова Хосе Марија Мартин Карпена.
Ненад Миљеновић - Sputnik Србија, 1920, 02.09.2022
Подкаст
Миљеновић: Гудурић и Милутинов кључ за освајање медаље | Миљанов корнер
Ајла Томљановић - Sputnik Србија, 1920, 05.09.2022
СПОРТ
Серену је послала у пензију, а онда приредила још једно чудо /фото/
Ник Кирјос - Sputnik Србија, 1920, 05.09.2022
СПОРТ
УС Опен добија новог шампиона – Кирјос елиминисао Медведева
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала