- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

УС Опен добија новог шампиона – Кирјос елиминисао Медведева

© AFP 2023 / MATTHEW STOCKMANНик Кирјос
Ник Кирјос - Sputnik Србија, 1920, 05.09.2022
Пратите нас
Аустралијанац Ник Кирјос победио је првог носиоца и браниоца титуле на УС Опену Данила Медведева – 7:6 (13-11), 3:6, 6:3, 6:2 у четвртом колу последњег календарског Гренд слема у сезони. Рус ће због преране елиминације остати и без првог места на наредној АТП листи.
Мобилна апликација Sputnik на српском језику - Sputnik Србија
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

Контроверзни Ник стигао је тако и до четврте победе из пет међусобних дуела са Русом, па ће се за полуфинале борити са Кареном Хачановом, који је био бољи од Пабла Карења Бусте – 4:6, 6:3, 6:1, 3:6, 6:3.
Ник Кирјос је врхунски тенисер и ту дилеме нема, али га (пре)често „луда глава“ спута у томе да покаже сав потенцијал који поседује.
Све вести са Евробаскета пратите у нашем специјалу.
Ипак, чини се да је „наместио главу“, што потврђује и рутинска победа над првим носиоцем у Њујорку Данилом Медведевом.
Очекивао се истински спектакл у двобоју Кирјоса и Медведева и он на старту сусрета није изостао. Аустралијанац је у шестом гему направио брејк, али је већ у следећем Рус узвратио ударац и драма је отишла у тајбрејк.
Три сет лопте успео је да одбрани Ник, да би своју четврту реализовао и повео 1:0 у сетовима. Добио је тај-брејк резултатом 13:11, а Рус је после губитка првог сета запретио да ће престати да игра.
Засметало му је понашање у ложи Ника Кирјоса, који је узео петоминутну паузу и тошао у тоалет, док је Рус тада ушао у сукоб са судијом.
„Они то не могу да ураде. Уколико то ураде још једном нећу играти док неко не изађе. Управо сам вам рекао да нећу играти ако то у раде други пут, јер не могу то да раде на мој сервис. Они су у ложи професионалног тенисера. Још једном ако то ураде на мој сервис, ја нећу више да играм“, рекао је Данил, који се касније смирио.
У другом сету није било толико узбуђења, само што је Медведев успео да направи два брејка, наспрам једног Кирјосовог и да слави 6:3.
Чинило се да ће Рус искористити психолошки моменат и да ће успети као бранилац трофеја на УС Опену да се домогне четвртфинала, али...
Кирјос је први сервирао у трећем сету и у четвртом гему је успео да „украде сервис“ ривалу, да би на крају рутински славио 6:3.
А онда у четвртом сету тотална доминација Аустралијанца који је са два брејка и за само 35 минута борбе, потврдио да је ноћна мора за Руса - 6:2.
Медведев ће због прераног повратка кући изгубити и прво место на АТП листи, док се Кирјос у четвртфиналу састаје са још једним Русом Кареном Хачановом, који је приредио изненађење на УС Опену, елиминисавши после велике борбе фаворизованог Пабла Карења-Бусту - 6:4, 3:6, 1:6, 6:4, 3:6.
Данил Медведев - Sputnik Србија, 1920, 04.09.2022
СПОРТ
Медведев има поруку за Кирјоса: Нисмо се свађали, али то може да се промени
Рафаел Надал - Sputnik Србија, 1920, 04.09.2022
СПОРТ
Рафине „игрице“ – повреда, ожиљак и коментар: Лошије него у Аустралији
Серена Вилијамс, америчка тенисерка - Sputnik Србија, 1920, 03.09.2022
СПОРТ
Серена у сузама завршила каријеру: Била је ово најлуђа вожња у мом животу /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала