- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Кремљ о новој британској премијерки: Не треба очекивати позитивне промене

© Фото : Пресс-служба МИД РФ / Уђи у базу фотографијаБританска министарка спољних послова Лиз Трас
Британска министарка спољних послова Лиз Трас - Sputnik Србија, 1920, 06.09.2022
Пратите нас
Односи Русије и Велике Британије тешко да ће постати конструктивнији са доласком Лиз Трас на дужност премијерке, с обзиром на њене непријатељске изјаве на рачун Москве, изјавио је портпарол Кремља Дмитриј Песков.
„Мислим да се у ситуацији, у којој се сада налазе билатерални руско-британски односи, можемо надати само једном – да неће бити горе. Мада, тешко је замислити да ли може горе“, оценио је Песков.
Како је додао, судећи по изјавама Трас о Русији док је била министарка спољних послова и кандидат за место лидера странке, „са великом сигурношћу се може претпоставити да не треба очекивати некакве промене на боље“.
„Ништа добро није говорила о нама. Штавише, са жаљењем се може рећи да су њене изјаве на наш рачун биле агресивне, непријатељске и неконструктивне. Полазећи од тога може се претпоставити да се ништа посебно неће променити у догледној будућности“, рекао је Песков за телевизију „РБК“.
На питање да ли је могуће погоршање односа између две земље, портпарол Кремља је одговорио да се „то не може искључити, с обзиром на непредвидљивост“.
„Њихови кораци су нерационални, они предузимају кораке који штете њиховим сопственим интересима. Треба да будемо спремни за било какав развој догађаја“, констатовао је Песков.
Лиз Трас биће нова премијерка Велике Британије пошто је победила у трци за председника владајуће Конзервативне партије.
Лондон - Sputnik Србија, 1920, 06.09.2022
СВЕТ
Руски дипломата о предлогу Трас: Конфискација руске имовине довешће до нестабилности у Британији
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала