- Sputnik Србија, 1920, 24.01.2022
КУЛТУРА
Рубрика која прати културне феномене и догађаје, ствараоце и личности који својим делом креирају савремену културну сцену у земљи и у свету.

Оперски спектакл у Београду: Славни баритон Жељко Лучић у улози Риголета

© Фото : Belgrade Waterfront"Опера на води"
Опера на води - Sputnik Србија, 1920, 06.09.2022
Пратите нас
Вердијева опера „Риголето“ са светски познатим баритоном Жељком Лучићем у насловној улози, биће изведена 10. септембра у Београду на води.
Оперски драгуљ који већ две сезоне одушевљава оперску публику, Вердијев „Риголето“ Српског народног позоришта, биће најпре изведен 7. септембра у Новом Саду, а затим и 10. септембра у Београду у оквиру спектакла „Опера на води“.
Предстојећа два извођења биће посебна, јер ће се у улози Риголета, дворске луде, наћи прослављени баритон Жељко Лучић који је каријеру започео управо у чувеном новосадском театру.
Овај славни оперски певач и један од најцењенијих српских баритона, кога називају „вердијанским“ јер су га прославиле улоге у Вердијевим операма, наступао је на многим сценама у свету, међу којима се издвајају четири најпрестижније оперске куће – њујоршки Метрополитен, Миланска скала, Бечка опера и Краљевска опера у Лондону. Међутим, његови наступи у Србији су изузетно ретки.
© Фото : Спутњику уступило Народно позориште у Београду/Лична архива уметникаНајпризнатији светски баритон Жељко Лучић
Најпризнатији светски баритон Жељко Лучић - Sputnik Србија, 1920, 06.09.2022
Најпризнатији светски баритон Жељко Лучић
„Опера на води“, јединствени музичко-сценски догађај на отвореном, одржава се четврту годину заредом. Сцена на платоу иза Геозавода угостиће најуспешније домаће извођаче, док ће се у улози специјалне гошће, захваљујући подршци Италијанског центра за културу, наћи Алида Берти, која ће специјално за ову прилику одиграти улогу Ђилде, Риголетове кћерке.
Оперски спектакл на отвореном ове године заједнички организују „Хјумен Дистрикт“, Опера Српског народног позоришта и Београд на води.
Београдско извођење Вердијевог „Риголета“ заказано је за суботу, 10. септембар, на платоу иза Геозавода, ексклузивном простору у оквиру Београда на води, с почетком у 20 часова. Улаз ће, као и током претходних година, бити бесплатан за све посетиоце.
Народно позориште у Београду - Sputnik Србија, 1920, 03.09.2022
КУЛТУРА
Почела Летња оперска академија „Роси феста“: Пучинијева опера на броду на Сави
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала