- Sputnik Србија, 1920
ЕКОНОМИЈА
Спутњик Економија прати најновије вести, анализе и извештаје из Русије, региона и света.

Велика светска банка напушта Немачку

© AP Photo / Michael ProbstФранкфурт
Франкфурт - Sputnik Србија, 1920, 06.09.2022
Пратите нас
Америчка мултинационална инвестициона банка „ЈП Морган Чејс“ планира да посао који има у Немачкој пребаци у Лондон због страха да би у највећој економији Европске уније у наредним месецима могло нестајати струје, пише „Телеграф“.
Банка се припрема да примени низ безбедносних мера како би могла да настави пословање у случају да у Немачкој дође до прекида у дистрибуцији електричне енергије.
„ЈП Морган Чејс“ тренутно разматра решења попут пребацивања активности из своје канцеларије у Франкфурту у Лондон и друге европске градове. Извор је за „Телеграф“ рекао да је могуће да ће се премештање запослених догодити у свим канцеларијама банке.
„ЈП Морган Чејс“, која је имовину вредну више милијарди долара уочи изласка Велике Британије из Европске уније пребацила из Лондона у Франкфурт, могла би се против нестанка струје борити и помоћу агрегата на дизел, а речено је да је могуће и да ће својим радницима рећи да раде од куће како би смањили потрошњу енергије.
„Телеграф“ наводи да су ти планови припремљени, али да још нису реализовани.
„Много би се ствари морало поклопити да се у потпуности прекине доток руског гаса, да се не уведу ограничења на његову употребу и да се гас не набави од других извора. Наш би посао патио тек када би се те три ствари догодиле“, изјавио је један извор листа.
Немачка влада је у недељу објавила да ће осигурати више од 65 милијарди евра вредан пакет помоћи својим грађанима како би се лакше носили с повећаним трошковима енергената и инфлацијом генерално.
Европска унија размишља о опорезивању свих произвођача електричне енергије који делују у њеним чланицама. Француски председник Емануел Макрон подржао је такав план.
Верује се да неки власници ветроелектрана и соларних електрана тренутно остварују велике приходе јер су велепродајне цене струје нарасле, а њихови трошкови остали исти. Велепродајна цена струје у Европи повезана је са ценом гаса, чак и ако се струја добија из других јефтинијих извора енергије, пренео је „Јутарњи лист“.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала