- Sputnik Србија, 1920
ЕКОНОМИЈА
Спутњик Економија прати најновије вести, анализе и извештаје из Русије, региона и света.

Излаз је у ветрењачама: Немачки канцелар најавио мере против кризе

© Fotolia / underworldВетрењаче
Ветрењаче - Sputnik Србија, 1920, 04.09.2022
Пратите нас
Немачка ће потрошити најмање 65 милијарди евра на заштиту потрошача и компанија од инфлације, изјавио је данас немачки канцелар Олаф Шолц, два дана након што је „Гаспром“ саопштио да прекида испоруку гаса Северним током 1 на неодређено због квара.
Мере, договорене након 22 сата разговора између три коалиционе странке, укључивале су повећање бенефиција и субвенцију за јавни превоз, што ће се плаћати из пореза на електропривредна предузећа и убрзавањем имплементације планираног глобалног корпоративног пореза од 15 одсто у Немачкој, пренео је Ројтерс.
„Русија више није поуздан енергетски партнер“, рекао је Шолц на конференцији за новинаре, додавши да раније припреме Немачке значе да ће прегурати грејну сезону током зиме.
Залихе гаса у Немачкој су у суботу биле на 85 одсто, скоро месец дана раније него што је планирано, делимично захваљујући томе што су потрошачи смањили потрошњу.
Шолц је одбацио наводе да би прекид у редовном снабдевању јефтиног руског гаса могао да буде наговештај нове, мрачније ере за његову земљу.
„Немачка ће прегурати кроз ово као демократија, јер смо економски веома јаки и ми смо земља благостања - та два фактора заједно су веома битна. Са сваком новом изграђеном ветрењачом, постајемо све више независни“, рекао је Шолц за јавни сервис ЗДФ.
Министар финансија Кристијан Линднер рекао је да би сума од 65 милијарди евра могла да буде повећана, уколико цена струје буде порасла, пренео је Танјуг.
Цеви гасовода Северни ток 2 - Sputnik Србија, 1920, 02.09.2022
РУСИЈА
„Гаспром“ у потпуности обуставио испоруке гаса „Северним током“
Изградња гасовода Северни ток 2 у Лубмину у Немачкој - Sputnik Србија, 1920, 04.09.2022
РУСИЈА
Русија: Не одбијамо да прихватимо опрему за „Северни ток“ - прекршени услови уговора за ремонт
Компресорске станице на територији Краснодара - Sputnik Србија, 1920, 03.09.2022
РУСИЈА
„Северни ток“ не може да настави са радом, Украјина једина рута за испоруке гаса западној Европи
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала