Кошаркашка лопта - Sputnik Србија, 1920
Евробаскет 2022
Европско првенство у кошарци 2022. године игра се у четири државе и пет градова, а репрезентација Србије је један од водећих кандидата за висок пласман. Сва дешавања са смотре најбољих кошаркашких селекција Старог континента пратите уз Спутњик спорт.

Докторов кошаркашки дневник: Лутрија са кобасицама и српски мит о Никенену

© Sputnik / Иван МировићПраг
Праг - Sputnik Србија, 1920, 07.09.2022
Пратите нас
Дан паузе и наредна два дана искористили смо за туристички обилазак Прага. Карлов мост, кућа која плеше, прашки храд, коленица, гулаш и чешко пиво су биле обавезне станице.
За Спутњик спорт из Прага пише Иван Мировић, оптометриста, бивши кошаркаш и велики заљубљеник у игру између обруча.
Већини од нас ово није била прва посета Прагу па смо се лако договарали око локација, а све је почело састанком у холу хотела.
Доручак који траје до 10.00, што је већини од нас прерано, следила је кафа, а затим шетња обалом Влтаве и посета музеју пива.
Слободном времену је допринео и термин утакмица Србије од 21.00, све нам је ишло на руку и имали смо времена и за одмор пре поласка на утакмицу.
Све вести са Евробаскета пратите у нашем специјалу.
Метро линија нас води директно до хале, а испред арене је константна гужва, као пред утакмицу са домаћином Чешком.
За утакмицу са Финском, наравно, били су у већини и углавном сви у фан зони, док су испред свих штандова велики редови. Пиво, трделник и кобасице се толико брзо продају да је права лутрија колико ће бити печене када дођете до њих.
Док смо улазили у халу за дуел са Финском чули смо једног нашег навијача који убеђује Финца да је Мати Никенен глумио у филмовима за одрасле, на шта је саговорник одговорио да је чувени олимпијац био само стрипер и власник хот-лајна.
Трећа победа Србије је била толико доминантна, од резултата 15:10 за Финску на терену је постојао само један тим, после утакмице је уследила кратка прослава победе и време је било за повратак у хотел.
Уторак је био резервисан за наставак обиласка града, шетњу и одмарање. Поглед на град је невероватан, на брду се налази и прашки Пер ла Шез где смо се уверили да су Дворжак, Сметана, Чапек и остали чешки великани на сигурном.
© Sputnik / Иван МировићПраг
Праг - Sputnik Србија
1/5
Праг
© Sputnik / Иван МировићПраг
Праг - Sputnik Србија
2/5
Праг
© Sputnik / Иван МировићПраг
Праг - Sputnik Србија
3/5
Праг
© Sputnik / Иван МировићПраг
Праг - Sputnik Србија
4/5
Праг
© Sputnik / Иван МировићПраг
Праг - Sputnik Србија
5/5
Праг
1/5
Праг
2/5
Праг
3/5
Праг
4/5
Праг
5/5
Праг
Полазак на утакмицу са Израелом смо организовали раније, али овога пута није било толике гужве и на трибинама се окупило око 3.000 људи, према сервисним информацијама на џамботрону.
Видели смо да је Израел пружио отпор Србији, Авдија и Мадар су дали све од себе, али је наш МВП имао своје вече.
На крају сасвим пристојних 11 поена разлике на још једној утакмици коју је Србија држала под контролом, као што смо и ми остатак вечери јер нас је успон на Вишеград уморио и више него што смо мислили.
Додатак свему био је повратак метроом и шоу српских навијача одушевљених победом... Следи нам још један дан паузе, пријаће и играчима, али и нама.
Наставиће се...
Иван Мировић из Прага - Sputnik Србија, 1920, 03.09.2022
Евробаскет 2022
Докторов кошаркашки дневник: Београдски колапс, баварско пиво и Праг – коначно!
Иван Мировић - Sputnik Србија, 1920, 05.09.2022
Евробаскет 2022
Докторов кошаркашки дневник: Хиљаде Финаца и дисциплина коју не препоручујем
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала