Кошаркашка лопта - Sputnik Србија, 1920
Евробаскет 2022
Европско првенство у кошарци 2022. године игра се у четири државе и пет градова, а репрезентација Србије је један од водећих кандидата за висок пласман. Сва дешавања са смотре најбољих кошаркашких селекција Старог континента пратите уз Спутњик спорт.

Како се опоравити од жестоког ритма – по рецепту најбољег Србина у Европи

© Фото : ФИБАВасилије Мицић
Василије Мицић - Sputnik Србија, 1920, 07.09.2022
Пратите нас
Дан паузе на Европском првенству у кошарци је практично луксуз, за шест дана српски тим је одиграо четири утакмице, ривали нису били баук, али је потрошња огромна, како физичка, тако и ментална, што је апострофирао плејмејкер Василије Мицић.
Тешке сезоне су иза српских кошаркаша, много одиграних утакмица на највишем нивоу, али је јасно да је свако од њих спреман да пружи све од себе за национални тим, за шта је кључно ментално стање, навео је Мицић, најбољи кошаркаш Европе за прошлу сезону.
Мајк Тоби - Sputnik Србија, 1920, 07.09.2022
Евробаскет 2022
Најбизарнији моменат у историји кошарке
„Када си физички изморен ти менталном снагом то извлачиш из себе. Мислим да смо много пута то прошли у каријерама сви, генерално мислим да то није велики проблем. Може да се деси да се одрази на енергију на терену, али не видим да је то неки велики проблем“, рекао је Мицић.
Све вести са Евробаскета пратите у нашем специјалу.
Када дође до слободног дана, свако има свој начин за враћање у равнотежу.
„Ја сам става да ми је кошарке у свакодневном функционисању довољно и увек се трудим да нешто друго радим у животу. Сама припрема моја за тренинге и утакмице и мој приступ кошарци је доста озбиљан па све то слободне дане и сате користим да исфилтрирам главу. Неки момци гледају додатно утакмице, ја то стварно не практикујем. Само све супротно од кошарке! Шалим се, будем мало са породицом, у неком свом свету, скренем мисли прошетам. Генерално ми се Карлов мост свиђа, као и то, што је град доста очуван, архитектура није уништена, генерално је леп град за живот, одаје неки леп утисак“, истакао је Мицић.
Гост емисије Миљанов корнер био је колумниста Спутњика Ненад Миљеновић.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала