- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Како руски пранкери „варају“ познате личности да им искрено признају све

© Sputnik / Евгений Одиноков / Уђи у базу фотографијаРуски пранкери Владимир Кузњецов Вован и Алексеј Стољаров Лексус
Руски пранкери Владимир Кузњецов Вован и Алексеј Стољаров Лексус - Sputnik Србија, 1920, 07.09.2022
Пратите нас
Руски пранкерски тандем Вован и Лексус познат је по разговорима са бројним политичарима, уметницима и другим „селебритијима“ од којих, представљајући се да су неко други, извлаче важне информације и признања, те их пласирају у јавност.
Међу познатим „пранкованим особама налазе се и канадски премијер Џастин Трудо, бивши амерички председник Џорџ Буш млађи, турски председник Реџеп Тајип Ердоган и украјински председник Владимир Зеленски.
Вован и Лексус, у стварном животу Владимир Кузњецов и Алексеј Стољаров својевремено су нудили помоћ у изборној кампањи садашњој потпредседници САД Камали Харис представљајући се као Грета Тунберг и њен отац; убедили су чланицу америчког Конгреса Максин Волтерс да је грађанима непостојећег острва Цанга-Цанга потребна америчка помоћ; мислећи да разговара са Владимиром Зеленски, Џорџ Буш млађи признао им је да би волео да види Украјину као чланицу НАТО-а, као и да у Украјини Запад води рат против Русије у коме Кијев треба да елиминише што више руских војника…
Стивен Кинг - Sputnik Србија, 1920, 20.07.2022
РУСИЈА
Руски пранкери преварили Стивена Кинга: „Бандера је био велики човек“ /видео/
Мислећи да разговара са украјинским министром одбране Денисом Шимигаљом, бивши министар одбране Велике Британије „отворио им је душу“ говорећи о испорукама оружја Кијеву и подршци наставку украјинског нуклеарног програма, док им је бивша британска министарка унутрашњих послова Прити Пател обелоданила планове о одузимању имовине руским држављанима и обећала да ће утицати на савезнике да пруже јачу подршку кијевском режиму.

Глумачке вештине и истраживање

Ово су само неки од пранкова који су руски двојац винули у висине и донели им славу у виралном простору. Али, оно што чуди, јесте како њих двојица успеју да дођу до ових људи, како прокрче пут до високорангираних политичара кроз шуму њихових сарадника и тимова!?
Владимир Зеленски - Sputnik Србија, 1920, 21.05.2021
Руски пранкери поново у акцији: Зеленски на „оптуженичкој клупи“
Лексус за Спутњик открива да пре позива следи много истраживања, што је, како каже, императив ако очекујете да вам људи на високим позицијама или познати уметници попут Елтона Џона јаве на позив. Позадина „жртве“ пажљиво се испитује, укључујући њено образовање и ставове по широком спектру питања. То је главно „оружје“ које им помаже да буду уверљиви, објашњава он.
Што се доступности људи на високим позицијама тиче, Лексус признаје да је потребно проћи цео „ланац команде“ који води до њих.
„Наравно, морате их (сараднике) уверити да заиста јесте особа за коју се представљате. Тако обично стижемо до главног циља“, наводи он и додаје да приступ који користе зависи од сваког појединачног случаја.

Разоткривање истине

Лексус се осврнуо и на информациони рат који се од почетка специјалне операције у Украјини води против Русије и демантовао да је двојац део било каквог организованог руског одговора на то.
Руски пранкери Вован и Лексус - Sputnik Србија, 1920, 25.11.2020
Руски пранкери насамарили премијера Канаде
Он наглашава да су њихови позиви начин који су осмислили да би открили истину. На другима је да одлуче шта ће са том истином урадити и сугерисао да би новинари требало да користе информације које двојац својим позивима извлачи на видело.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала