- Sputnik Србија, 1920
Специјална операција у Украјини
Све о специјалној војној операцији Русије за демилитаризацију и денацификацију Украјине.

Руски амбасадор: Нове испоруке оружја Кијеву не могу да промене баланс снага на терену

© AP Photo / Mary AltafferСтални представник Русије у УН Василиј Небензја
Стални представник Русије у УН Василиј Небензја - Sputnik Србија, 1920, 08.09.2022
Пратите нас
Амбасадор Русије у УН Василиј Небензја рекао је да нове испоруке оружја Кијеву не могу да измене баланс снага на терену, већ само да пролонгирају крај режима украјинског председника Владимира Зеленског.
„Западно оружје нема пресудну улогу на бојном пољу у Украјини, ма колико Запад тврдио супротно“, рекао је Небензја на седници Савета безбедности УН о испорукама западног наоружања Кијеву.
Све су шансе, навео је он, да ће Кијеву испоручивати ново наоружање.
„Да ли ће то променити ситуацију на бојном пољу? Кардинално неће. И то кажу водећи војни експерти. Ново оружје не може да промени баланс снага, али може да пролонгира агонију режима Зеленског и одложи неславан крај тог режима“, рекао је руски амбасадор.
Он је додао да руска војска методично „меље“ не само застарело совјетско оружје, него и модерно оружје НАТО:
Украјина је не само платформа где НАТО може да одбаци застарело оружје, већ и полигон за тестирање новог, ако и за рекламирање оружја које је предвиђено за извоз.
„Због тога би било наивно мислити да ће Вашингтон и Лондон у скорије време променити своју подстрекивачку политику“, истакао је шеф руске Мисије у УН.
Према његовим речима, НАТО директно руководи активностима Кијева на ратишту.
Украјину су преплавили западни војни инструктори, рекао је он и додао да индиректна конфронтација НАТО и Русије објективно повећава ризик од директног сукоба са Алијансом, упркос тврдњама да се чини све да се такав сценарио избегне.
Украјински корупционаши су успоставили су испоруке западног оружја на светско црно тржиште, навео је Небензја.

„Западно војно руководство већ отворено признаје да не може да испрати ко је крајњи корисних њиховог оружја. Али, они не могу да не знају да су украјински корупционаши оспособили канале за испоруке оружја које добију од Запада на светско црно тржиште“, рекао је Небензја.

Руководство западних држава претвара Украјину у светски хаб за нелегалне испоруке оружја које у најскорије време могу да употребе терористи у Европи, Азији, на Блиском истоку и у Африци, закључио је он.
Муниција - Sputnik Србија, 1920, 31.07.2022
РУСИЈА
Украјина постала „црна рупа“ за западно оружје, Руси ће добити много музејских експоната /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала