- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Руски бродови вежбају на Арктику /видео/

© Sputnik / Vitaliy AnkovВелики десантни бродови „Николај Вилков“ и „Адмирал Невељској“ на војним вежбама Тихоокеанске флоте и моторизоване бригаде 5. армије Источног војног округа у Приморском крају
Велики десантни бродови „Николај Вилков“ и „Адмирал Невељској“ на војним вежбама Тихоокеанске флоте и моторизоване бригаде 5. армије Источног војног округа у Приморском крају - Sputnik Србија, 1920, 08.09.2022
Пратите нас
Бродови арктичке групе Северне флоте, под руководством вицеадмирала Олега Голубева, извели су вежбе противваздухопловне одбране у водама Карског мора у подручју Северног морског пута, саопштила је прес служба Северне флоте.
Посаде великог противподморничког брода „Адмирал Левченко“ и великог десантног брода „Александар Отраковски“ су имале задатак да одговоре на нападе условног непријатеља са различитих висина и из различитих праваца, користећи ракетне комплексе „Кинжал“, артиљеријско наоружање АК-100 и АК-725, као и бродски противваздухопловни артиљеријских топ АК-630.
Како би се супротставили високопрецизном оружју „непријатеља“, посаде су увежбавале постављање пасивних и активних комплекса за електронско ратовање и аеросолне заштите на бродовима.
Током вежби је било веома лоше време и дувао је јак ветар, али су бродови успешно проши све вежбе и поразили условног непријатеља.
Раније су, на стратешким командно-штабним вежбама „Восток 2022“ ракетни системи „Бастион“ Тихоокеанске флоте, који дежурају 24 сата на острву Матуа, први пут испалили ракету на поморски циљ. На вежбама је непријатељски брод покушао да уђе у територијалне воде Руске Федерације како би извршио десант на једном острву Курилског гребена, међутим, руски бродови су благовремено открили његове намере.
Руски брод Тихоокеанске флоте „Маршал Шапошњиков“  - Sputnik Србија, 1920, 05.09.2022
РУСИЈА
Фрегата „Маршал Шапошњиков“ уништила плутајуће мине „непријатеља“ /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала