- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Шолц изгубио контролу у Бундестагу /видео/

© AP Photo / Markus SchreiberОлаф Шолц
Олаф Шолц - Sputnik Србија, 1920, 08.09.2022
Пратите нас
Немачки канцелар Олаф Шолц, познат по одмереним и хладнокрвним наступима, показао је потпуно другачије лице приликом жестоке расправе о енергетској кризи и расту цена енергената у доњем дому немачког парламента у среду.
У једном тренутку се захуктала расправа о буџету, јер је челник главне опозиционе странке, Хришћанско-демократске уније (ЦДУ) Фридрих Мерц оптужио Шолца и његове коалиционе партнере да су изневерили немачки народ због инфлације и енергетске кризе.
То је разљутило Шолца да је изгубио присебност па је страствено, гестикулирајући рукама, критиковао бившу власт.

„Немојте потцењивати нашу земљу, не потцењујте грађане ове земље“, рекао је повисујући тон у Бундестагу.

Узвратио је да је управо ЦДУ-ова влада на челу с канцеларком Ангелом Меркел оставила Немачку у незавидном положају. Оптужио је ЦДУ-ову администрацију да активно блокира развој обновљивих извора енергије.
Министарства која контролишу демохришћани нису сматрала да је проблем што су нам складишта гаса била празна прошле године, додао је Шолц.
„Ми смо изменили законе и прописе како би се то променило. Чак ни из опозиције нису успели да властити неуспех свале на нову Владу. Ми смо то већ решили, пре него што су уопште схватили да проблема има. То је истина о којој морамо разговарати“, рекао је он, пренео је „Јутарњи лист“.
Шолц је у недељу представио трећи пакет помоћи вредан 65 милијарди евра, који би требало да обухвати што већи број Немаца.
Између осталог, предвиђа се ограничење цена електричне енергије, која подразумева да потрошачи добију фиксну количину електричне енергије по цени коју одређује држава.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала