Кошаркашка лопта - Sputnik Србија, 1920
Евробаскет 2022
Европско првенство у кошарци 2022. године игра се у четири државе и пет градова, а репрезентација Србије је један од водећих кандидата за висок пласман. Сва дешавања са смотре најбољих кошаркашких селекција Старог континента пратите уз Спутњик спорт.

Признање из Хрватске – планиран је покушај „бега“ од Србије

© Фото : ФИБАХрватска и Украјина
Хрватска и Украјина - Sputnik Србија, 1920, 09.09.2022
Пратите нас
Селектор хрватске кошаркашке репрезентације Дамир Мулаомеровић изјавио је да је задовољан победом против Украјине 90:85 у мечу петог кола групе Ц на Европском првенству у Милану.
Хрватска је овом победом сигурно избегла четврто место у групи, а пошто су одиграни сви мечеви у групи Ц постало је познато да су "коцкасти" завршили на тећој позицији јер је Италија победила Велику Британију и заузела четврто место, Грчка је прва с максималним учинком 5-0, док су Украјинци други са скором 3-2, што је однос победа и пораза које имају трећепласирани Хрвати и четвртопласирани Италијани.
Све вести са Евробаскета пратите у нашем специјалу.
„После пораза од Финске изгубили смо и самопоуздање. Сви смо били разочарани поготово начин на који смо изгубили, али то је кошарка. Морате да подсетите играче због чега су овде дошли. Морамо да будемо задовољни са оним што смо до сада урадили. Честитам мојим играчима на победи против Украјине. Сви су исцрпљени и психички и физички пошто су одиграли пет утакмица у седам дана, али су пронашли екстра енергију за данашњу победу“, рекао је Мулаомеровић.
Хрватски кошаркаш Иван Рамљак је истакао да је битно да је његов тим остварио победу.
„Тешка утакмица као и свака до сада. Данас смо се добро борили и онда смо пали за два минута. Не знам зашто, али је битно да смо на крају победили“, рекао је он.
Хрватска је у осмини финала ЕП могла да игра са Србијом, Пољском или Финском. На питање да ли им је главни циљ био да избегну Орлове, Рамљак је одговорио:
„Наравно да смо причали о томе. Чекамо да се остале утакмице заврше, па ћемо видети“.
Србија је завршила као лидер у Групи Д са максималних пет победа. Пали су убедљиво и Пољаци (96:69) за прво место. Такав развој догађаја довео је да Каријева казнена експедиција у осмини финала, у недељу, игра против четвртопласиране селекције из Групе Ц, што је Италија.
Да је Србија којим случајем изгубила од Пољске освојила би друго место и играла би против трећепласираног тима из Групе Ц, а то је Хрватска.
Гост емисије Миљанов корнер недавно је био селектор Пешић.
Србија и Пољска - Sputnik Србија, 1920, 09.09.2022
Евробаскет 2022
Креће борба за медаље: Познати сви парови осмине финала Евробаскета
Репрезентација Србије - Sputnik Србија, 1920, 08.09.2022
Евробаскет 2022
Трновит пут Орлова до европског злата: Прво Италија, па остале „аждаје“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала