Кошаркашка лопта - Sputnik Србија, 1920
Евробаскет 2022
Европско првенство у кошарци 2022. године игра се у четири државе и пет градова, а репрезентација Србије је један од водећих кандидата за висок пласман. Сва дешавања са смотре најбољих кошаркашких селекција Старог континента пратите уз Спутњик спорт.

Трновит пут Орлова до европског злата: Прво Италија, па остале „аждаје“

© ФИБАРепрезентација Србије
Репрезентација Србије - Sputnik Србија, 1920, 08.09.2022
Пратите нас
Кошаркашка репрезентација Србије савладала је вечерас Пољску са и на тај начин је обезбедила прву позицију на табели Групе Д. То значи да је већ познато да ће у осмини финала Орлови играти против Италије.
Може слободно да се каже да је Србија могла да „добије“ и слабијег противника, али сада је на реду елиминациона фаза и више нема „бежања“ од најјачих противника. Групна фаза је за наше кошаркаше била прилично лака, играли су у најслабијој групи, тако да сада следе јаче утакмице.
Србија и Пољска - Sputnik Србија, 1920, 09.09.2022
Евробаскет 2022
Креће борба за медаље: Познати сви парови осмине финала Евробаскета
Италијани имају неколико врло јаких играча, пре свега у виду Симонеа Фонтекија, Луиђија Датомеа или Никола Мелија, па ће то бити опасан меч. Биће Србија на опрезу јер је већ играла пријатељски дуел против Италијана и уживо је могла да се увери одакле прети опасност.
Уколико Србија прође даље, у четвртфиналу би је чекао победник дуела између Француске и Турске. Триколори су фаворити на том дуелу, тако да је, на папиру, Француска најреалнији противник Србије у потенцијалном четвртфиналу.
Све вести са Евробаскета пратите у нашем специјалу.
Када је полуфинале у питању, тамо би Орлови могли да играју против Словеније чиме би комплетирали ову половину жреба.
Утисак је да је Србија могла и боље да прође, пре свега на жребу првобитних група (слаби противници, тежа елиминација), али сада је тако како је и изабраници Светислава Пешића ће у Берлину морати да избацују најбоље европске екипе како би се домогли титуле првака Европе.
Србија и Пољска - Sputnik Србија, 1920, 08.09.2022
Евробаскет 2022
Србија поштено до краја – пета узастопна победа и заказан дуел са Италијом!
Потенцијално, редом би могло да изгледа овако: Италија (осмина финала) – Француска (четвртфинале) – Словенија (полуфинале). И то је довољно само да се уђе у финале.
Изузетно снажан турнир!
Светислав Кари Пешић - Sputnik Србија, 1920, 08.09.2022
Евробаскет 2022
Каријева лекција – и израз који треба запамтити као упозорење
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала