Кошаркашка лопта - Sputnik Србија, 1920
Евробаскет 2022
Европско првенство у кошарци 2022. године игра се у четири државе и пет градова, а репрезентација Србије је један од водећих кандидата за висок пласман. Сва дешавања са смотре најбољих кошаркашких селекција Старог континента пратите уз Спутњик спорт.

Основна школа – одличан (5)

© Sputnik / Григорий Сысоев / Уђи у базу фотографијаСветислав Кари Пешић
Светислав Кари Пешић - Sputnik Србија, 1920, 09.09.2022
Пратите нас
Кошаркашка репрезентација Србије завршила је основни посао на Европском првенству за оцену одличан – пет. Толико утакмица, толико победа. Сада је време за средњу школу (нокаут фаза), а надамо се да ће на факултету дипломирати са златом око врата после финала у Берлину.

Основна школа

Србија јесте играла у најслабијој групи на шампионату, али свакако је требало изаћи и победити редом репрезентације као што су Холандија (100:76), Чешка (81:68), Финска (100:70), Израел (89:78), Пољска (96:69).
Гледано атмосферу у екипи, делује да је све у најбољем реду.
Гледајући резултате, у тврдњу изнад можемо да будемо још задовољнији.
Једини „минус“ за сада можемо да нађемо у томе да Орлови нису имали неког баш озбиљног и тешког противника, тако да ће меч са Италијом у осмини-финала бити прилично незгодан.
Такође, проблем Орловима праве повреде. Најважније је да се Никола Милутинов вратио на паркет, одиграо је добар меч против Пољака, осетио је терен, па ће у наставку турнира много значити екипи Светислава Пешића.
Све вести са Евробаскета пратите у нашем специјалу.
Вања Маринковић је имао проблема са стомаком, али је и он успео да заигра против Пољака и најави да ће бити спреман за Италијане. Нажалост, делује да ћемо тешко до краја првенства на делу видети Немању Недовића због повреде листа.
Када је сама игра у питању, било је јако добрих ствари, видљиво је да је Никола Јокић вођа тима, да га прати Василије Мицић у стопу, а да су остали ту да допринесу колико могу.

Средња школа

Ако ових пет победа можемо да оценимо као „одличне“ у духу основне школе, онда сада за Орлове следи – средња школа.
Знамо да је то турбулентан период, да је тешко навићи се на нове услове, а они ће бити баш такви у Берлину где ће се играти целокупна нокаут фаза.
Први изазов Орловима биће да прескоче Италијане, а уколико то и учине, у следећем разреду чекају их или Французи или Турци. С обзиром да је Евробаскет готов за Шејна Ларкина, јасно је да су Триколори фаворити у том сусрету.
Италијани су већ показали Србији у пријатељском дуелу да могу да буду веома озбиљан противник са вођом Симонеом Фонтекијем, а о Французима не треба трошити речи, али треба истаћи да су на овај шампионат дошли без Нанда де Колоа и Николе Батума.

Факултет

Уколико Србија прескочи Италијане и Французе/Турке, у потенцијалном полуфиналу Орловима би за противника могла да дође Словенија са Луком Дончићем.
Велико је питање ко би могао да буде у полуфиналу, а тек је финале далеко. Можда би до тамо могли да дођу Грчка или Немачка.Тада ће бити време за дипломски рад и диплому.
Надамо се – ону златну.
Хрватска и Украјина - Sputnik Србија, 1920, 09.09.2022
Евробаскет 2022
Богдановић режирао „бекство“ од Србије, али је ухваћен је у лажи: „Хтео сам да погодим“ /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала