- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Пољакиња преокретом до финала УС Опена

© AP Photo / Charles KrupaИга Швјонтек
Ига Швјонтек - Sputnik Србија, 1920, 09.09.2022
Пратите нас
Прва тенисерка света Ига Швјонтек пласирала се у финале УС Опена победом после преокрета у три сета против Арине Сабаленке – 3:6, 6:1, 6:4.
Пољакиња је до свог трећег Гренд слем финала стигла после борбе од два сата и 13 минута, а у финалу је чека Онс Жабер из Туниса која је била успешнија од Каролине Гарсије из Француске – 6:1, 6:3.
Све вести са Евробаскета пратите у нашем специјалу.
Ига Швјонтек наставља по плану и програму у Њујорку, где је пре почетка турнира постављена за првог носиоца. Мучила се Игра против незгодне Арине Сабаленке, али је после жестоке борбе успела да оствари циљ и домогне се финала УС Опена.
После 1:1 у сетовима, Белорускиња је била та која је боље отворила одлучујући трећи сет. Направила је брејк у првом гему, а затим га је и потврдила. Ипак, Пољакиња се експресно вратила јер је освојила наредна два гема - 2:2.
Идентичан сценарио одвијао се у наредна четири гема, где је Сабаленка одузела поново противници сервис, потврдивши брејк, да би онда дозволила Иги Швјонтек да стигне до 4:4.
После тога је психолошка предност у потпуности прешла на страну прве тенисерке света која је освојила девети и десети гем и славила резлултатом 6:4.
За разлику од Иге Швјонтек, Онс Жабер, пета играчица планете, провела је на терену у Њујорку дупло мање времена на путу до финала. Пала је Каролина Гарсија за 67 минута и то без већих проблема, јер је по сетовима било 6:1 и 6:3.
Женско финале УС Опена заказано је за суботу од 21 час.
Карлос Алкарас - Sputnik Србија, 1920, 08.09.2022
СПОРТ
Алкарас и Синер одиграли меч сезоне на УС Опену – нестваран тенис после петог сата ушао у историју
Андреј Рубљов - Sputnik Србија, 1920, 08.09.2022
СПОРТ
Рус плакао, Американци славили – пораз који је заболео /видео/
Арина Сабаленка - Sputnik Србија, 1920, 08.09.2022
СПОРТ
Тениска представа Белорускиње у Америци
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала